Rendezvény

Péter Bence zongoraművész estje

2017. június 11., vasárnap 18:00

Leírás:

Péter Bence 2012 januárjában világrekordot döntött, amikor egy perc alatt 765 hangot szólaltatott meg egy zongorán. Ezzel a teljesítménnyel, mint a „világ leggyorsabb zongoristája” bekerült a Guinnes Rekordok Könyvébe.

Autodidaktamódon kezdett el játszani, majd négyévesen felvették a debreceni zeneiskola előkészítőjébe. Gyorsan beleszeretett a  klasszikus zenébe. Mozart és Chopin voltak a kedvencei, első saját szerzeményeit is az ő hatásukra komponálta alig hétévesen! 

Tizenhárom évesen családi segítséggel jelentette meg első zongora CD-jét. Debütáló albumát Green Music címmel adták ki 2004-ben. Ugyanebben az évben elnyerte a Ferenczy György Nemzetközi Zongora Verseny harmadik díját. 2006-tól a  debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola zongora szakán tanult, majd ugyanebben az évben a Békéscsabai Országos Zongoraverseny döntőse volt.

A klasszikusokon kívül leginkább a filmzenék érdekelték, különösen John Williamsért rajongott, melynek hatására elhatározta, hogy ő is filmzenéket szeretne komponálni. 2008-ban megjelent a második Nightfall című nagylemeze, 2009-ben pedig a Cserhát Művészkör országos pályázatán első helyezést ért el, valamint a My Great Film zenei pályázatán szintén első díjat nyert.

2011-ben nagy álma teljesült és a bostoni Berklee College of Music hallgatója lett – amely a világ egyik legnagyobb kortárs zeneművészetet oktató egyeteme.

2015-ben  Michel Jackson Bad című számának általa átírt zongoraverziója felkerült az internetre, feldolgozásával  egyik napról a másikra 17 milliós nézettséget ért el és egy csapásra világhírnevet szerzett magának. Ezután rengeteg felkérést kapott a világ számos tájáról. Koncertezni hívták Kínába, Ausztriába, Franciaországba, Oroszországba, Ausztriába, Németországba, Libanonba, Las Vegasba pedig állandó fellépési lehetőséget ajánlottak neki.

A világ legnagyobb városai  után most Szegeden is hallhatjuk és láthatjuk Péter Bence lehengerlő zongorajátékát.

 

A virtuóz zongorista leghíresebb videói:
Michael Jackson - Black Or White
https://youtu.be/t5ot-DO-18I
Queen - Don't Stop Me Now | Piano Cover
https://youtu.be/LrQnnhAXLt0
Sia - Cheap Thrills | Piano Cover
https://youtu.be/Z7HeNqe9Ins 

Jegyár:

1-15. sorig 3490 Ft, 16-26. sorig 2990 Ft, a koncert napján 3990 Ft

Jegyek kaphatók az IH Rendezvényközpontban, a Belvárosi Moziban és a www.ticketportal.hu weboldalon.

Fizetési lehetőségek: készpénz, bankkártya,OTP, K&H, MKB SZÉP kártya, Ticket Culture&Sport utalvány, Ticket Compliments utalvány, Ticket Compliments Top Premium utalvány.