Rendezvény

Kék Rapszódia Az est sztárvendégei: Horgas Eszter fuvola-Falusi Mariann ének-Lőwenberg Dániel zongora és Szakács Ildikó operaénekes

2017. november 22., szerda 19:00

Leírás:

"Nem tudom elképzelni az életet zene nélkül” – vallotta Leonard Bernstein, és vallja Horgas Eszter fuvolaművész.

Horgas Eszter, aki évről évre új izgalmas produkcióval lepi meg közönségét, rendre bizonyítja, a fuvola játéknak  nincsenek határai. Műfaji korlátok nélkül, szabadon szárnyal, koncertjei izgalmasan tematikusak, ezért is sikeresek.

Most a Kék Rapszódia című produkcióban a párhuzamokat és a hasonlóságokat keresi.

Az est sztárvendégei: Horgas Eszter fuvola-Falusi Mariann ének-Lőwenberg Dániel akusztikus zongora ( Salzburg) és Szakács Ildikó operaénekes.

A zenei alapot a ClassJazz Band (Dajka Krisztián gitár-Hárs Viktor basszus-Kaszás Péter dob-Pusztai Csaba ütőhangszerek-Révész Richárd zongora biztosítják.)

Leonard Bernstein 1918. augusztus 25-én született Ukrajnából bevándorolt, vallásos családban.

George Gershwin  zeneszerző 1898. szeptember 26-án New York Brooklyn negyedében, azaz a zsidók lakta városrészben született. Szülei nem sokkal korábban 1891-ben vándoroltak ki Oroszországból.

Mindkét Amerikába emigrált zeneszerző a jazz és az úgynevezett klasszikus zene egyesítésén dolgoztak. Mindketten meghódították Hollywoodot is.

A két mester műveiből összeállított est erről tesz tanúbizonyoságot a zene és a képi világ nyelvén. Ki ne ismerné a West Side Story, a Kék Rapszódia, vagy az Egy amerikai Párizsban, vagy a híres Porgy és Bess melódiáit?

Az alkotók számára különösen izgalmas kihívást jelent, hogy a két rokonszellemű zseni műveit hogyan tudja egy dramaturgiai szálra felfűzni.

 

Jegyár:

elővételben: 3200 Ft, a koncert napján 3700 Ft

Jegyek kaphatók az IH Rendezvényközpontban és a www.ticketportal.hu weboldalon.

Fizetési lehetőségek: készpénz, bankkártya,OTP, K&H, MKB SZÉP kártya, Ticket Culture&Sport utalvány és kártya, Ticket Compliments utalvány és kártya, Ticket Compliments Top Premium utalvány és kártya, Edenred Kultúra és Sport utalvány és kártya.