Rendezvény

dr. Mérő László előadása: Az érzelmek logikája MINDEN JEGY ELKELT!

2018. március 7., szerda 18:00

Leírás:

Dr. Mérő László március elején visszatér a nagysikerű Pedagógiai esték színpadára!

Az utóbbi 25-30 évben lezajlott kutatások szerint még a leginkább racionális, logikus gondolkodásban is alapvető szerepet játszanak az érzelmek. Vagyis érzelmek nélkül nincs értelem, és bármilyen furcsának is tűnhet első hangzásra, az érzelmeknek is van logikája.
Mérő tanár úr különleges előadásában

- megismerkedhetünk az érzelmek szerkezetével,

- megtudhatjuk, mi az érzelmek szerepe a gondolkodásban és a gazdaságban,

- megtudhatjuk, melyek a rosszkedv előnyei,

- mit jelent valójában az érzelmi intelligencia,

- s végül sétát tehetünk az érzelmek állatkertjében.
Nagyszerű, kihagyhatatlan élmény!

Dr. Mérő László matematikus, pszichológus az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Pszichológiai Intézet egyetemi tanára. Az általa oktatott kurzusok tára igen sokrétű, megtalálható benne pl. a Játékelmélet, Logika és intuíció, Emberi gondolkodás, Mesterséges intelligencia, Gondolkodási stratégiák, Pszichológia tanár szakosoknak. Kutatási területe a gazdaságpszichológia, a gondolkodáspszichológia, az affektív pszichológia és a memetika.
Több mint tíz hazai és külföldi egyetemen tanított többek között gondolkodási stratégiákat, játékelméletet és pszichometriát. Szélesebb közönségnek írt, számos idegen nyelvre lefordított ismeretterjesztő könyvei közül az Észjárások, az Új észjárások, a Mindenki másképp egyforma, Az érzelmek logikája és A csodák logikája a legismertebbek.
Dr. Mérő László emellett széleskörű gazdasági, cégvezetési, tanácsadói tapasztalattal is rendelkezik. 1987-ben számítógépes játékokat gyártó céget alapított, amely sikeres játékokat készített amerikai, japán és európai megrendelőknek, fejlesztései közül a Rubik’s Games c. játék CD kifejlesztését emeljük ki a Hasbro Interactive számára. Több döntés-előkészítéssel és marketinggel foglalkozó cég tanácsadója. Mérő tanár úr szabadidejében is olyan hobbikat űz, melyek a munkájához kapcsolódnak: scrabble, sakk, go.

 

 

Jegyár:

MINDEN JEGY ELKELT!

1600 Ft (SZTE-kártyával, pedagógus- és diákigazolvánnyal), 2300 Ft


Jegyek kaphatók az IH Rendezvényközpontban és a Ticketportal hálózatában.

Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot!

Fizetési lehetőségek: készpénz, bankkártya,OTP, K&H, MKB SZÉP kártya, Ticket Culture&Sport utalvány, Ticket Compliments utalvány, Ticket Compliments Top Premium utalvány.