Rendezvény

Dr. Gyurkó Szilvia: Mire van szüksége a gyereknek egy demokráciában?

2018. október 15., hétfő 18:00

Leírás:

Dr. Gyurkó Szilvia előadásának központjában a demokráciára nevelés áll. Demokráciára nevelés egy olyan világban, amelyben sokunknak sokféle véleménye van e fogalom jelentéséről. 
Minden bizonnyal sokan vagyunk, akik azt szeretnék, ha gyermekeink a jövő Magyarországának, Európájának aktív, cselekvő, demokratikusan gondolkodó polgárai lennének. 
Mindezt ráadásul egy olyan korszakban vizionáljuk, amikor a digitális világ, az online tér "közösségépítő" ereje mindannyiunk által ismert módon hat gyermekeinkre.
Szülőként/nagyszülőként, pedagógusként, szakemberként ezért új fogalmakkal is meg kell barátkoznunk: a digitális gyermekvédelem és a demokráciára nevelés, aktív állampolgárság fogalmával.

Dr. Gyurkó Szilvia nemzetközi elismertségű gyermekjogi szakember, az UNICEF Magyarországi Bizottságának korábbi gyermekjogi igazgatója. Több éven keresztül az Országos Kriminológiai Intézet tudományos munkatársaként, kutatójaként is dolgozott. 
Gyermekjogi szakértőként 15 éve aktívan küzd a gyerekek jogaiért, erőszak elleni védelméért. 2015-ben alapította a Hintalovon Alapítványt, melynek azóta a vezetője. Fontos állomás volt szakmai fejlődésében a Család, Gyermek, Ifjúság Egyesületben, valamint az ESZTER Alapítványban eltöltött időszak.

Szilvia nemcsak kiváló szakember, de karizmatikus személyiség is, emellett szuggesztív, remek előadó is! Előadását minden (jelenlegi és leendő) szülőnek/nagyszülőnek, pedagógusnak és oktatási szakembernek kifejezetten ajánljuk! 

 

Jegyár:

kedvezményes: 1600 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány); teljes árú: 2300 Ft

Jegyek vásárolhatók az IH Rendezvényközpontban és online, a JEGYÉRTÉKESÍTÉS menüpontban ^^.

Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot!

Fizetési lehetőségek: készpénz, bankkártya,OTP, K&H, MKB SZÉP kártya, Ticket Culture&Sport utalvány, Ticket Compliments utalvány, Ticket Compliments Top Premium utalvány.