Rendezvény

Prof. Csányi Vilmos újra Szegeden! - Merre tart az evolúció?

2019. szeptember 16., hétfő 18:00

Leírás:

Már dörzsölhetik a tenyerüket mindazok, akik a megszokott színvonalú folytatásra várnak: a nagysikerű Pedagógiai esték őszi évadának első vendége Csányi Vilmos akadémikus, etológus professzor, a Magyar Etológiai Társaság tiszteletbeli elnöke, a Magyar Tudomány főszerkesztője lesz! :-)

 

Professzor úr 2017 tavaszán teltházas előadást tartott nálunk, előadása itt visszanézhető: https://tinyurl.com/y5nyvuk3. Hasonlóan nagy érdeklődésre számítunk most is - Prof. dr. Csányi Vilmos előadását kár lenne kihagynotok!

 

Professzor urat gyakran emlegetik a kutyák és emberek legnagyobb hazai ismerőjeként. Kutatási területe az állati és emberi viselkedés, valamint a biológiai és a kulturális evolúció kérdései.

 

Szeptember 16-án, hétfőn most újra megadatik számunkra a ritka lehetőség, hogy élőben, személyesen hallgassuk meg Csányi Vilmos professzor úr bölcs gondolatait arról, hogy merre is tart az evolúció !

 

„Az evolúció legképtelenebb, sületlen, hagymázos ötlete minden kétséget kizáróan az ember, becenevén a Homo sapiens. Öt-hatmillió éve a bioszféra üde színfolt lehetett a bolygón sokféle állattal és növénnyel, amelyek között persze szép számmal voltak mulatságosak, netán bolondosak is, de az ökológiai rendszer kiegyensúlyozott volt, és úgy tűnhetett, hogy megalapozott, tartós jövője sok százmillió évre biztosítva van.

És ekkor a rendszer finom, olajozott kerekei közé por, homok, autóroncsok, kátrány, mindent feloldó savak és lúgos, enzimes mosópor került. Recsegés, ropogás, pattognak a fogaskerekek, égett fémszag, füst és korom.

Mi történt? Egy csimpánzméretű, a fák ágai között kiegyensúlyozottan élő derék majom megőrült…”

 

Jegyár:

pedagógus-, diák- és SZTE-igazolvánnyal 2000 Ft, normál jegyár 2800 Ft.

Jegyek kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online, a JEGYÉRTÉKESÍTÉS menüpontban ^^.

Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot!

Fizetési lehetőségek: készpénz, bankkártya, OTP, K&H, MKB SZÉP kártya, Ticket Culture&Sport utalvány, Ticket Compliments utalvány, Ticket Compliments Top Premium utalvány, Edenred ajándékutalvány.