6721 SZEGED, FELSŐ TISZA-PART 2. 62/423-638
Banai Szilárd estje - Négy utas szimmetria
December 08. Csütörtök 19:00

Banai Szilárd estje - Négy utas szimmetria

A kurzus egyik fő témája a szimmetrikus gondolkodás nem csupán a kéz, hanem a lábtechnika vonatkozásában is, valamint alkalmazása műfajokon átívelve, teljes dinamikai és tempóbeli szabadságra törekedve. Külön témaként a dob, mint szólóhangszer is bemutatásra kerül, ezzel párhuzamosan élőben megszólalnak úgynevezett "minuszone" dalok reflektálva a kurzus témáira. Szintén elmaradhatatlan az interaktív részvétel és tapasztalatcsere a vendégekkel.

Banai Szilárd zenei pályáját szülővárosában kezdte csellistaként. Több év csellótanulás után fordult az ütőhangszerek felé, amihez erős ösztönzést adott édesanyja, aki alapító tanára volt a Ceglédi Zeneiskola ütő tanszakának.

A Ceglédi Zeneiskola után tanulmányait Budapesten, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában folytatta, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazzdob szakán diplomázott. Már pályája elején lehetősége volt a hazai jazzélet legkiemelkedőbb alakjaival játszani, többek között Pege Aladárral, Binder Károllyal, Csepregi Gyulával, Birta Miklóssal és a Stúdió 11-gyel. Tizenöt évig tagja volt Magyarország egyik vezető zenekarának (Djabe). 2015-ben rendezője zeneszerzője volt a DrumEmotion zenei dokumentumfilmnek amit a Mezzoforte együttes dobosával Gulli Briemmel készített. A DVD-n olyan művészek ajánlásai olvashatók mint Steve Hackett(Genesis) Peter Erskine és Alex Acuna. A filmet bemutatták a Frankfurti Musik Messe-n és Hollywoodban a NAMM Shown is. 2016-ban megalapította saját együttesét(Silhouette&Vinx) a Berklee egyetem énekprofesszorával (Vinx) aki nem kisebb művészek partnereként dolgozik az Egyesült Államokban mint Sting, Cher, vagy Sheryl Crow. A produkció Európa-szerte koncertezik érintve a hazai fesztiválhelyszíneket is. A Silhouette&Vinx formáció ez idő alatt 12 országban képviselte hazánkat rangos fesztiválokon és koncerttermekben.

Az évek során számos kiváló hazai előadóval is dolgozott csak néhányat említve: Alapi István, Balogh Kálmán, Dresch Mihály, Másik János, Janicsák Veca, Serbán Attila, Kovács Kati, Palya Bea és még sokan mások

A hangszeres játék mellett fontos szerepet tölt be életében a tanítás, ismereteinek magas szintű átadása a jövő generációja számára. Tanított a Debreceni Zeneművészeti Egyetemen, a Budapesti Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskolában, a Vienna Conservatory-ban. Ütőhangszeres művészi pályafutása mellett sikeresen készített fel növendékeket zenei pályán való továbbtanulásra, tanítványai ütőhangszeres versenyeken több alkalommal díjazottak voltak.

2017-ben kiemelt vendége volt a világ egyik legnagyobb dobos fesztiváljának (LaRioja Dumming Festival) mint előadó tanár és mint a gála fellépő művésze , emellett a Barcelonai zeneakadémián is tartott mesterkurzust vagy Lettországban a Saulkrasti Jazz fesztiválon és táborban.

Szilárd 10 éve hivatalos képviselője a PAISTE cintányéroknak, 8 éve a VIC FIRTH dobverőknek, 4 éve pedig a LUDWIG doboknak.

Díjak, elismerések: Fonogram Magyar Zenei Díj (2011), eMeRTon Díj (2001), Arany Dobverő Díj (2009), Prince Award Díj (2004), Cegléd Kiemelt Pedagógusa Díj (2018), Cegléd Város Kultúrájáért Díj (2020)

 

Jegyár:

  • elővételben diák 2.000 Ft, normál 2.500 Ft,
  • a rendezvény napján diák 2.500 Ft, normál 3.000 Ft.

JEGYVÁSÁRLÁS

Jegyek kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online.

Fizetési lehetőségek az IH Rendezvényközpontban: készpénz, bankkártya, Edenred Kultúra és Sport utalvány és kártya, Edenred Ajándékutalvány, illetve OTP, K&H, MKB SZÉP kártya (bármelyik zseb).

Online vásárlásnál OTP szépkártyával (bármely zsebbel) is van lehetőség fizetni.

© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO