6721 SZEGED, FELSŐ TISZA-PART 2. 62/423-638
Dr. Gyarmathy Éva: Az atipikus lesz a tipikus - !ELMARAD!
December 02. Szerda 18:00

Dr. Gyarmathy Éva: Az atipikus lesz a tipikus - !ELMARAD!

Dr. Gyarmathy Évát nem kell bemutatnunk a szegedieknek és környékbelieknek: a Prima-díjas klinikai és neveléslélektani szakpszichológus, az MTA TTK Kognitív Idegtudományi és Pszichológiai Intézet tudományos főmunkatársa Magyarország egyik vezető oktatási szakembere, a Mentor(h)áló sorozatainak többszörösen visszatérő vendége, talán nem véletlenül - szakértelme, elkötelezettsége példaértékű sokunk számára.

Kivételes öröm számunkra, hogy a 2020-as őszi évadban ismét a Pedagógiai esték színpadán ad majd elő, mostani témája az atipikus fejlődésű – tanulási zavarral, figyelemzavarral, hiperaktivitás zavarral, impulzus kontrollzavarral, autizmus spektrum zavarral küzdő – gyerekek köré fonódik.

"Atipikus fejlődésnek nevezzük az olyan, nem mindig nyilvánvaló és biztosan azonosítható neurológiai alapú eltéréseket, amelyek gyakran együtt, és különböző kombinációkban jelennek meg. A szindrómák közös megjelenésének oka az egymást átfedő fejlődési utak, amelyek az atipikus idegrendszeri éréshez vezetnek.
A neurológiai alapú teljesítményzavarok főbb csoportjai:
- tanulási zavar, tanulási nehézség (diszlexia, diszkalkulia, diszgráfia),
- kontrollzavarok (figyelemzavar, hiperaktivitás zavar, impulzus kontrollzavar),
- autizmus spektrum zavarok egy része.
Mindezek a neurológiai sajátosságok veleszületett és/vagy szerzett idegrendszeri eltérésen alapulnak, és a környezet, így a tanítási módszerek meghatározó jelentőségűek a kialakulásukban. Optimális körülmények között kiemelkedő tehetséggé fejlődhetnek az egyébként jó képességekkel rendelkező atipikus fejlődésű gyerekek.
Nemcsak az oktatási intézmények számára jelent kihívást ezeknek a gyerekeknek megfelelő környezetet biztosítani, hanem a nevelésük sok nehézséggel járhat a család számára is. Az otthontanulás is többszörös kihívás az atipikus fejlődésű gyerekeket nevelő szülők számára."

Jegyár: 

  • kedvezményes 1500 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány);
  • teljes árú 2000 Ft.

A 2020. december 2-ra meghirdetett Dr. Gyarmathy Éva előadása elmarad!

 

Jegyvisszaváltás

 

Megértésüket és türelmüket köszönjük!

© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO