6721 SZEGED, FELSŐ TISZA-PART 2. 62/423-638
Dr. Mérő László: A válság dinamikája
Február 09. Szerda 18:00

Dr. Mérő László: A válság dinamikája

Dr. Mérő László matematikus, pszichológus egy igazi “csodabogár”, s nem hétköznapi előadó - ezt 2016-os, 2018-as és 2020-as teltházas előadásán már megtapasztalhattuk.

"Amíg fejlődés lesz, addig válságok is lesznek, mert a fejlődés és a válság egy tőről fakad.
A fejlődés leállása viszont állandósuló válságot eredményezne, ezért válságok mindig is lesznek. Matematikai tény, hogy amennyiben működnek azok a tényezők, amelyek a folyamatos technikai és szellemi fejlődést eredményezik, akkor ezek időnként óhatatlanul válságokhoz is vezetnek. Ez az egyéni válságokra (betegség, munkahelyi, kapcsolati krízis, stb.) ugyanúgy érvényes, mint a társadalmi válságokra (gazdasági, társadalmi válságok, járvány okozta válságok).
A világirodalom tanulsága szerint tragédiához vezet, ha egy társadalmi problémára egyéni megoldásokat keresünk.
Ugyanakkor a biológia és a pszichológia tanulsága szerint az adaptívnak bizonyuló válságkezelési megoldások mindig egyedi megoldásokból alakulnak ki.
A kettő azonban nem biztos, hogy ellentmond egymásnak – ezt leginkább a válságok matematikai elemzéséből származó tanulságok mutatják, melyek szerint egy válság után alapvetően új, hosszabb ideig fenntartható egyensúly alakulhat ki.
A 21. század nyertesei azok az országok lesznek, amelyeknek ezt a három tanulságot a legjobban sikerül összeegyeztetni.
Az előadásban a válságok sikeres kezelésének fő pszichológiai mechanizmusait mutatjuk be. Szó lesz az „úgy döntöttem, hogy elhiszem” stratégiáról, a rezilienciáról, a „bunyós hozzáállásról”, a komfortzóna elhagyásáról, a kockázatok speciális kezeléséről és a konvertálható tudásról is."

Jegyár:

  • kedvezményes jegyek: 2.300 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány);
  • teljes árú jegyek: 2.800 Ft.

JEGYVÁSÁRLÁS

Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot!

Jegyek kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online.

Fizetési lehetőségek az IH Rendezvényközpontban: készpénz, bankkártya, Edenred Kultúra és Sport utalvány és kártya, Edenred Ajándékutalvány, illetve OTP, K&H, MKB SZÉP kártya (bármelyik zseb).

Online vásárlásnál OTP szépkártyával (bármely zsebbel) is van lehetőség fizetni.

 

© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO