6721 SZEGED, FELSŐ TISZA-PART 2. 62/423-638
dr. Somody Imre: Siker, kudarc, hit
Február 17. Hétfő 18:00

dr. Somody Imre: Siker, kudarc, hit

Dr. Somody Imre hosszú ideig szerepelt a leggazdagabb magyarok toplistáján, neve összeforrt a vagyonát megalapozó Plusssz pezsgőtablettával. Neve sokak számára csenghet ismerősen akár az egészségügy, a közgazdaságtan vagy a politika területéről is.
Különlegesen gazdag pályafutása során több területen is kipróbálta magát: volt az én menedzsere és az év embere is. Talán kevesen tudják, hogy a magyar tudományos élet egyik legmagasabb kitüntetésének számító Bolyai-díj egyik alapítója is ő.
A kilencvenes évek végére jutott a csúcsra; karitatív és üzleti tevékenységéért számos kimagasló kitüntetést kapott. Kitüntetései közül talán legjelentősebb a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje, illetve a George Washington-díj.
Aztán a sikeres üzletembert egyre több anyagi kudarc érte, miközben elvált és súlyosan megbetegedett.
Élete 2014-ben gyökeresen új fordulatot vett.
Minderről szívesen osztja meg gondolatait a hallgatósággal - nagy megtiszteltetés, hogy elfogadta a Mentor(h)áló Pedagógiai esték meghívását!

Somody Imre így vall magáról, életéről:
"Somody Imre vagyok, 62 éves, Vácegresen élek feleségemmel Helgával és három tinédzser korú gyermekemmel.
Önmegvalósító, a siker megvalósításában elkötelezett fiatalként indultam az életben.
Meggyőződésem volt, hogy jót, jól kell csinálnom, és ha sikeres vagyok, annak az eredményéből nemcsak én, hanem mások is kell, hogy részesüljenek.
Szóval JÓ EMBER akartam lenni.
1988 és 2001 között ennek az "istentelen sikerességnek" hatalmas eredményei voltak.
Ugyanakkor ami nem látszott kifelé, hogy ezek a sikerek a háttérben komoly kudarcokat is hordoznak.

Az állandó teljesítménykényszer - rengeteg munka - pótszerekre (alkohol/cigaretta/nők/játék – mindegy, hogy milyen „drog”) szoktat, miközben egyre inkább gondatlan gazdává váltam. Emberi mérce szerint sok jó dolgot tettem, és mégsem tudott ez megelégíteni. Mint mindenkinek, nekem is voltak bálványaim.

A munka mindennél fontosabbá vált. Vagyis a minél több munkából szerettem volna megnyerni a minél több boldogságot. A bálványaim etetése minden energiámat felemésztette. Megéltem, hogy a bálvány sokat ígér, keveset ad és a végén mindent elvesz. Kiteljesedés helyett tönkretesz.

2014 februárjában tértem meg. Számomra a megtérés lényege a megadás: hogy Ő változtat, nem én változtatom meg magamat: Istenközpontú életet kezdek el élni. Már Istenben bízom, tudom, hogy Övé az irányítás. Fontos, hogy az átalakulás az életünk minden területére hat!

Ervin MacManus, amerikai lelkipásztor „Az utolsó nyílvessző” című könyvében azt írja: „az adottságaikat maximálisan kiaknázó emberek világosan látják, mi számít nekik igazán. Tudják, miről szól az életük. Mert végső soron az egyetlen dolog, amelyre nézve soha nem szabad kevesebbel beérnünk, Isten nekünk szóló elhívása, velünk kapcsolatos terve, az a hatás, amelyet általunk szeretne elérni a világban. Istennek az életünkre vonatkozó tervével kapcsolatban ne érjük be kevesebbel.” Ez a gondolat vezeti életemet 2014 óta!

Ha azt az életet akarjuk élni, amelyre Isten teremtett, akkor le kell állnunk a próbálkozással, hogy azok legyünk, akinek mindenki más látni akar.
A feladat sokkal inkább az, hogy az élet vállalkozóivá váljunk!"

Jegyár:

  • kedvezményes 1500 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány);
  • teljes árú 2000 Ft.

Jegyek kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online.

Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot!

Fizetési lehetőségek: készpénz, bankkártya, OTP, K&H, MKB SZÉP kártya, Ticket Culture&Sport utalvány, Ticket Compliments utalvány, Ticket Compliments Top Premium utalvány, Edenred ajándékutalvány.

JEGYVÁSÁRLÁS

 

 

© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO