6721 SZEGED, FELSŐ TISZA-PART 2. 62/423-638
!ELMARAD! - Storyville Jazz Band koncert
Március 23. Hétfő 19:00

!ELMARAD! - Storyville Jazz Band koncert

A Storyville Jazz Band 1997. elején alakult meg Szegeden tehetséges, fiatal muzsikusokból. Zenéjük az 1900-1920-as évek New Orleans-i hangulatát idézi, mint ahogy nevük is, hiszen e város szórakoztató negyedében Storyville-ben született meg az a zene, amit ragtimenak, dixielandnek neveztek, később pedig ebből alakult ki a jazz. Repertoárjuk sokszínű. Nevükhöz híven számaikat a műfaj tradicionális és revival slágereiből állították össze, megidézve ezzel is a kor és a hely hangulatát. Hazai fesztiválok, koncert színpadok közkedvelt vendégei.

A Storyville Jazz Band 19 éves fennállása alatt Európa számos fesztiválján képviselte sikerrel hazáját, illetve városát. 1999-ben a Krakkói Nemzetközi Jazz Fesztivál sikeres szereplése óta rendszeres visszatérő vendég Lengyelországban. 2001-ben Liege-ben (Belgium) a Szeged város protokoll zenekaraként vendégszerepelt. 2002-ben a franciaországi Saint-Raphael város által minden évben megrendezett new orleans-i stílusú zenekarok versenyén 3. helyezést érte el a zenekar és Frankie Látó - a kiváló hegedűs – a zsűri különdíját szólistaként is elnyerte.

1998-óta a Storyville Jazz Band a házigazda zenekara és egyben szervezője is a Szegedi Szabadtéri Játékok keretén belül működő Dixie Fesztiválnak, ahol az elmúlt időszakban módjában állt a dixieland szakma legelismertebb zenészeivel közös fellépésre (Joe Muranyi, Audrey Motang, Disney Baley, Joan Bell, Keith Smith, Carling Family, Jazztikots, Chris Barber, Nancy Holoway, Irakli, Marcell Zanini, stb.).
A nyári Dóm Dixie Fesztiválok kiegészítő rendezvényeként a Szegedi Nemzeti Színházban a Karácsonyi Dixie Gála rendezője és házigazda zenekaraként is szerepel a Storyville J.B.
A zenekar Magyarországon belül szinte minden dixieland-jazz fesztiválon szerepel, általában nagy közönségsikerrel (Salgótarján, Sárospatak, Siófok, Budapest, Aggtelek, Debrecen, Kecskemét, stb.).
A 2000-ben megjelent Storyville Swing című zenei album Joe Muranyi közreműködésével (zeneszerzőként is) nagy sikert aratott a szakmán belül, így nyílt lehetőség egy hosszabb turné lebonyolítására Joe Muranyival közösen. Ezen turné kimagasló állomása volt a magyarországi Amerikai Nagykövetségen rendezett koncert, ahol a legfőbb közjogi méltóságok előtt aratott sikert a zenekar.
2002-óta rendszeresen vállal koncerteket jótékonysági szervezetek, mint például Lions, Rotary Clubok rendezvényein. Külön figyelmet érdemel ezek közül is a Pécsett működő Lions Club rendezvényei.

A fentiekben leírtakból is látszik, hogy a Storyville Jazz Band igen széles repertoárral rendelkezik, amely alkalmassá teszi bármilyen jellegű, hangulatú koncerten való fellépésre (pl. klub-, verseny-, nagyszínpadi-, marsing-, jótékonysági-, sörfesztiváli-koncertek). Zenéjükben a dixieland műfaján belül new orleans-i, chicago-i stílus jegyei jól elkülönülően megtalálhatók, de a későbbi swing korszak zenéjében is otthonosan mozognak. A kiváló hegedűs-szólista Frankie Látó vezérletével szívesen öttvözik a gipsy zenét a jazz-al. A Storyville Jazz Band 2013 óta rendszeresen Almási Enikő énekes művésszel lép fel, aki szakmai múltjával és különleges énektudásával tovább emeli a zenekar színvonalát.


 A KONCERT ELMARAD!

Jegyvisszaváltás: hamarosan!

Megértésüket és türelmüket köszönjük!

 

 

© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO