6721 SZEGED, FELSŐ TISZA-PART 2. 62/423-638
!ELMARAD! - VIRÁGÁLDOZAT – India klasszikus táncai Sriradha Paul és a Kala Sangam Tánccsoport előadásában Bharatanatyam és Odisszi táncest
április 22. Szerda 19:00

!ELMARAD! - VIRÁGÁLDOZAT – India klasszikus táncai Sriradha Paul és a Kala Sangam Tánccsoport előadásában Bharatanatyam és Odisszi táncest

Több ezer éves Hindu templomi tánchagyományokból született a táncest során látható két indiai klasszikus táncstílus, a dél-indiai Bharatanatyam és az északkelet-indiai Orissza államból származó Odisszi.
Mind a két táncstílusban a táncos a zene, tánc, színészet, és költészet egységét hivatott megidézni, hogy ezzel spirituális magasságokba emelje nézőjét és önmagát.
Sriradha Paul indiai származású táncművész két évtizede foglalkozik Odisszi tánccal. Guru Bichitrananda Swain, (Rudrakshya Alapítvány) és Guru Paushali Mukherjee tanítványa.Több ezer éves Hindu templomi tánchagyományokból született a táncest során látható két indiai klasszikus táncstílus, a dél-indiai Bharatanatyam és az északkelet-indiai Orissza államból származó Odisszi.
Az indiai ICCR program nemzeti ösztöndíjas táncművésze, a SPICMACAY munkatársa, Doordarshan díjjal kitüntetett elismert művész. Számos előadáson lépett fel, workshopokat vezetett valamint előadásokat tartott Indiában, Bhutánban és az USA-ban. Ugyancsak turnézott Kínában, Srí Lankán, Dél-Koreában. Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem Néprajzi és Kulturális Antropológia Tanszékének hallgatója, ahol az Erasmus program Choreomundus ösztöndíjasaként táncos mesterképzését folytatja.
A Kala Sangam Tánccsoport 2003 óta működik Szegeden. A tánccsoport vezetője, Kiss
Tímea Somi Panninál kezdte, majd Indiában folytatta tanulmányait Anuradha Shinde
tanárnőnél és Adyar K. Lakshman táncmesternél. Tanítványaival számos fellépésen,
fesztiválon vettek részt, adtak önálló táncestet.

Bővebb információ: fb/Kala Sangam Tánccsoport


 

 Az előadás elmarad!

További információk hamarosan!

Türelmüket és megértésüket köszönjük!

 

© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO