6721 SZEGED, FELSŐ TISZA-PART 2. 62/423-638
EMLÉKÉREM ÁTADÓ ZENEÜNNEP
December 14. Kedd 19:00

EMLÉKÉREM ÁTADÓ ZENEÜNNEP

A régi és a mai tehetségek méltatása jegyében, egy kis ünnepséget és mozgalmas zenés programot szervezünk a szegedi IH Rendezvényközpont földszinti klubszínpadán 2021. december 14-én 19 órától.

A program: „Ál-GT” Minivonat Session, a Sipos Zoltán Emlékérem és a Barta Tamás Emlékérem díjainak átadása, Mike Gotthard Group koncertje feat. Heincz Gábor BIGA.

Előzmények: 2014-ben Dr. Sipos Zoltán kezdeményezésére az IH Rendezvényközpontban emlékező esteket kezdtünk rendszeresíteni. Az ismert fogorvos, zenészként is résztvevője, alakítója volt a szegedi könnyűzenei életnek a 60-as évek óta, mint dobos és tehetségek elindítója, pártfogója. Pleskonics András (Plesi, alias Dr. Rock) segítségével megalakult a Szegedi Zenészek Társasága baráti köre és az azonos nevű sorozat. Ennek „beszélgető és zenélgető” estjein, száznál jóval több zenész idézhette fel emlékeit a nagy időkből, kinek a szavakkal, kinek a hangszerével, fél évtizeden keresztül.
A történet másik szála, hogy Józsa Gábor a kiváló szegedi éremművész a maga kedvére, finom mívességgel akkoriban alkotott meg egy emlékplakettet, nagy kedvence, Barta Tamás, gitáros énekes zeneszerző, a magyar rocktörténet egyik legnagyobb tehetségű gitárosa emlékének ajánlva.
Sipos Zoltán barátja, gyakori beszélgetőtársa ekkor meglátogatván őt felvetette, hogy Barta Tamás, méltatlanul ápolt emlékezetén javítana, ha az emlékplakettel a legméltóbb zenei örökösöket és utódokat művészeket tüntethetnék ki. Az alkotás, a finom művű kisplasztika a Barta Tamás Emlékplakett nevet kapta, rajta az LGT halhatatlan zenészének reliefjével és szerzeményeivel. A szakmai és emberi értékekért járó elismerést az első körben Gál Gábor, Varga János és Karácsony János, ismert zenészek kapták meg. Mindegyikük meghatottan vette át az emlékplakettet, emlékezetes klub beszélgetések és közös zenélések keretében. Sajnos, ezeket az örömteli alkalmakat, váratlan halála miatt, Sipos Zoltán már nem érhette meg.
Később, a szegedi zenei közélet szereplője, a dobosok nagy pártfogója emlékére, özvegye, Siposné Karl Mária megalapította a Sipos Zoltán Emlékérem elismerést, ami szintén Józsa művész úr alkotásaként született meg. Eddig két alkalommal kapta meg, két korosztályban, két szegedi művész. A mostani alkalommal mind a két díjat egy alkalommal tervezik átadni, a fenti alkalommal. Az ismert okok miatti kis késedelem most szépen összehozta a két hagyományt és méltó keretek között ünnepelhetjük a kitüntetetteket, Barta Tamásra és Sipos Zoltánra emlékezve.

A Barta Tamás Emlékérem

Az eddigi díjazottak:

Gál Gábor

 

Varga János

 

Karácsony János

 

A Sipos Zoltán Emlékérem alkotója: Józsa Gábor és adományozója Siposné Karl Mária
 
 
 A legendás East együttes gitárosa meghatottan tért haza a díjat átvenni, imádott városába
 
... és a közönség is így várta a találkozást
 
Előzetesek:
 
 A program: Az IH Café pódiumán, a régi és mai házigazda szerepében, az időközben nyugállományba vonult Pleskonics András (Dr. Rock) köszönti a vendégeket, kis visszatekintéssel a klubélet és a díjátadások történeteire.

Ezután „Ál-GT” Minivonat Session címmel, egy többgenerációs formáció idézi fel a Locomotiv GT dallamait - kicsit „átöltöztetve” azokat. (A zenélők: Bíró János – gitár; Kispál Sára – ének, ukulele, kazoo; Szénási Anna – ének; Horváth Áron – basszus ukulele, szaxofon; Plesi – cajon, ütőhangszerek).

Az akusztikus örömzenélés után kerül sor a díjak ünnepélyes átadására:

A Sipos Zoltán Emlékérem kitüntetettje, 2021-ben:
Kréter Károly gitáros, énekes és Volent Zsolt dobos

A Barta Tamás Emlékérem tiszteletbeli díjait ezúttal:
Gotthárd Mihály gitáros, énekes és Heincz Gábor BIGA énekes, gitáros veheti át.

Az emlékérmeket az alkotó Józsa Gábor, az adományozó Siposné Karl Mária, valamint a Barta Tamás Emlékérem bíráló közössége nevében, Árva Gábor szegedi zenész fogják átadni.
Az odaítélés a korábban díjazottak véleményének figyelembe vételével történt meg!
Az ünnepség utáni fotózást követően elkezdődik a díjazottak ajándékkoncertje.

Fellép a MIKE GOTTHARD GROUP:
Mike Gotthard – gitár, Szebényi Dániel – billentyűsök, Gudics Martin - basszusgitár, Gudics Marcell – dob; vendég: Heincz Gábor BIGA – ének.

Szervező, műsorvezető: Pleskonics András (Plesi) 

Jegyár: 

  • elővételben 1.400 Ft,
  • a rendezvény napján 1.800 Ft.

JEGYVÁSÁRLÁS


Jegyek kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online.

Fizetési lehetőségek az IH Rendezvényközpontban: készpénz, bankkártya, Edenred Kultúra és Sport utalvány és kártya, Edenred Ajándékutalvány, illetve OTP, K&H, MKB SZÉP kártya (bármelyik zseb).

Online vásárlásnál OTP szépkártyával (bármely zsebbel) is van lehetőség fizetni.

A rendezvény Szeged Megye Jogú Város támogatásával valósul meg.


 

A rendezvényen csak védettségi igazolvánnyal rendelkező személyek és az általuk kísért kiskorúak vehetnek részt!

© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO