6721 SZEGED, FELSŐ TISZA-PART 2. 62/423-638
Manthan: Istenek meséi - Soumya Sharma és a Kala Sangam Tánccsoport dél-indiai táncelőadása
Május 17. Kedd 19:00

Manthan: Istenek meséi - Soumya Sharma és a Kala Sangam Tánccsoport dél-indiai táncelőadása

Bharatanatyam Dél-India klasszikus tánca, amely leszármazottja a több évezredes múltra visszatekintő templomi táncosnők, a dévadászik művészetének. A 20. században a bharatanatyam színpadi műfajjá vált. A táncos a zene, tánc, színészet, és költészet egységét hivatott megidézni, hogy ezzel spirituális magasságokba emelje nézőjét és önmagát.

Soumya Sharma indiai származású (Karnataka, Dél-India) neves táncművész, tánctanár. Erasmus Mundus - Choreomundus 2021 ösztöndíjjal jelenleg az SZTE BTK Néprajz és Kulturális Antropológia Tanszéken folytatja tanulmányait. Egyéni táncelőadások, valamint csoportos tradicionális és kortárs táncdrámák kimagasló előadója és alkotója. Mesterei Guru sri PSA Manu master és guru smt Sheela Chandrasekhar. Számos szakmai platform előadója volt, mint például a Brahmotsavam of Tirupathi, Kalyana Kamakshi sabha of Hosur, Noopura Festival. Saját csoportot is vezet Shreesaayujya néven, ahol művészi színvonalon képez bharatanatyam táncosokat.

A Kala Sangam Tánccsoport 2003 óta működik Szegeden. A tánccsoport vezetője, Kiss Tímea Somi Panninál kezdte, majd Indiában folytatta tanulmányait Anuradha Shinde tanárnőnél és Adyar K. Lakshman táncmesternél. Tanítványaival számos fellépésen, fesztiválon vettek részt, adtak önálló táncestet. A fellépők az est folyamán csoportos és szóló tánckoreográfiákat adnak elő.

Jegyár:

  • elővételben 1.700 Ft;
  • a koncert napján 2.500 Ft.

JEGYVÁSÁRLÁS

 Jegyek kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online.

Fizetési lehetőségek az IH Rendezvényközpontban: készpénz, bankkártya, Edenred Kultúra és Sport utalvány és kártya, Edenred Ajándékutalvány, illetve OTP, K&H, MKB SZÉP kártya (bármelyik zseb).

Online vásárlásnál OTP szépkártyával (bármely zsebbel) is van lehetőség fizetni.

 

© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO