6721 SZEGED, FELSŐ TISZA-PART 2. 62/423-638
Nyáry Krisztián újra a Mentor(h)álóban: Mivégre olvassunk verseket? Az irodalom és a vers, mint érzelmi vakcina - online előadás
Május 04. Kedd 18:00

Nyáry Krisztián újra a Mentor(h)álóban: Mivégre olvassunk verseket? Az irodalom és a vers, mint érzelmi vakcina - online előadás

Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész, az elmúlt évtized sikerszerzője hamarosan újra a Mentor(h)álóban.
Az elmúlt években már szinte hagyománnyá vált, hogy Nyáry Krisztián legújabb kutatásairól, legújabb könyvéről elsőként (vagy legalábbis az elsők között) a Mentor(h)áló vendégeként tartott előadást!
Így lesz ez most is - ráadásul Krisztián most is egy nagyszerűnek ígérkező témával és vadonatúj előadással tér vissza hozzánk.
A Pedagógiai esték 2021-es tavaszi évadának egyik slágerelőadására óriási érdeklődés várható - érdemes a jegyeket időben bebiztosítanotok.

Az előadás időpontja: 2021. május 4. kedd 18.00 (az előadás a megadott kezdőidőponttól számított 24 órán belül - 2021. május 4. kedd 18.00-tól május 5. szerda 18.00-ig).

Az előadás címe: Mivégre olvassunk verseket? Az irodalom és a vers, mint érzelmi vakcina - ONLINE ELŐADÁS!

Előadónk: Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész

Jegyárak:

  • normál jegy: 1.800 Ft (egyedül nézem)
  • családi jegy: 2.500 Ft (többen nézzük)
  • támogatói jegy: 5.000 Ft (támogatom a sorozat életben maradását)

Jegyvásárlás

Hogyan tekinthetem meg az előadást?

  • Vásárold meg a jegyed ITT.
  • Segítség: Kisokos online előadások jegyvásárlásához és megtekintéséhez: http://www.jgypk.hu/mentorhalo/jegyvasarlasi-kisokos/
  • A megadott időpontban kattints az előadás eléréséhez az IHRK Streamtár oldalra: https://ihrk.streamtar.eu/mentorhalo
    FIGYELEM: az előadás csak a megadott kezdőidőponttól érhető el!
  • Tarts velünk ezen az izgalmas estén és tanulj Te is nagyszerű előadónktól a Mentor(h)áló Pedagógiai esték legújabb előadásán.

Nem érsz rá aznap este?
Semmi gond: az előadás a megadott kezdőidőponttól számított 24 órán belül (2021. május 4. kedd 18.00-tól május 5. szerda 18.00-ig) lesz elérhető.
Így a megadott időkereten belül bármikor megtekintheted az előadást, a neked legalkalmasabb időpontban (reggel, délben, este vagy épp éjszaka).

Miről szól ez az előadás?

"Reál beállítottságú barátaim vagy üzletember ismerőseim gyakran kérdezik tőlem: Miért kell verseket olvasni?
Miért nem valami hasznosabbal foglalkozunk az iskolában, olyasmivel, amit a később a munkánk során is használni tudunk?
A versek pontosan ilyenek, válaszolom ilyenkor.
Amióta emberi civilizáció létezik, nem találták fel hatékonyabb eszközét az érzelmi tapasztalatok társadalmi szintű átadásának, mint az irodalom, ezen belül pedig a vers. Születés, betegség, barátság, harag, szerelem, szakítás, halál, harc, közösségi konfliktusok: ezek életünk legfontosabb érzelmi szituációi, többségükkel előbb vagy utóbb találkozunk. Ha egy vers olvasása közben már megismertük őket, a való életben is felkészültebben fogadjuk a legszélsőségesebb érzelmi szituációt is. A vers a legnagyobb érzelmi stresszhelyzetben vakcinaként működik, a „legyengített érzelmi emlékek” segítenek, hogy minél előbb fel tudjuk dolgozni a sokkot, és képesek legyünk továbblépni. De a versek hozzásegítenek kreativitás, az empátia és a nyitott gondolkodás képességéhez is."

Nyáry Krisztián a személyes hangú történetmesélés, irodalmi és kultúrtörténeti ismeretterjesztés nagymestere – népszerűsége töretlen, előadásain, a vele történő beszélgetéseken annyian vannak, hogy a “csilláron is lógnak”. Így lesz ez most is a Mentor(h)áló virtuális előadásán is!

Sokunkat érdeklő téma, NAGYSZERŰ ELŐADÓ - Nyáry Krisztián előadása most is nagyszerűnek ígérkezik.
A tavaszi évad irodalomtörténeti/kultúrtörténeti csemegéje hamarosan a Mentor(h)álóban!

© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO