6721 SZEGED, FELSŐ TISZA-PART 2. 62/423-638
Prof. dr. Duda Ernő: GMO – Vele vagy nélküle nincsen jövő?- ELMARAD!
Október 20. Kedd 18:00

Prof. dr. Duda Ernő: GMO – Vele vagy nélküle nincsen jövő?- ELMARAD!

Hamarosan újabb nagyszerű előadóval és aktuális, elképesztően izgalmas témával folytatjuk a Mentor(h)áló és az IH közös szervezésében megvalósuló Pedagógiai esték c. sorozatunkat!

Vendégünk Prof. dr. Duda Ernő biológus, immunológus, genetikus szakember, az SZTE nemzetközi színtéren is ismert és elismert Professzor emeritusa!
Genetikailag módosított élőlények, GMO-k?
Nyugalom: az előadó a Szegedi Tudományegyetem Orvoskarának professzora: tehát nem lesz szó gyomirtóról, vicsorgó paradicsomokról és Monsantoról - az előadás helyette az egészségre, betegségekre és a gyógyításra koncentrál.
Bepillantunk a gének és a genom működésébe, hallunk az „emberi genomról”, a „rekombináns DNS technológiáról”, a gyógyszertudomány forradalmáról: élő gyógyszerekről, valamint az örökletes, a rosszindulatú és az autoimmun betegségek terén elért legújabb áttörésekről.
Választ kapunk olyan kérdésekre, mint:
-  Mit csinál egy gén?
- Miért nincs génje az intelligenciának, a homoszexualitásnak vagy az autizmusnak?
- Van-e idegen gén a mindennapi kenyerünkben?
- És bennünk?
- Elvetessük-e a magzatot, ha kiderül, hogy vírusgéneket hordoz?
- Összeházasodhat-e valakivel, akinek a genomjában tumorvírus gének lapulnak?
- Hogy véd meg az élesztőgomba a hepatitisz vírus ellen?
- Hogyan készül az élő „gyógyszer”, amely megöli a rosszindulatú betegség sejtjeit?

Hallatlanul izgalmas világ ez, melyre egészen biztosan mindannyian kíváncsiak vagyunk – most itt a lehetőség: az előadás során egy fantasztikus tudású professzor közérthető nyelven vezet be bennünket a genetika rejtelmeibe, így ezen az estén egy újabb “tudományos ismeretterjesztő csemegének” lehetünk tanúi.


ELMARAD PROF. DR. DUDA ERNŐ ELŐADÁSA!

Sajnálatos módon a 2020. október 20-ra tervezett PROF. DR. DUDA ERNŐ: GMO – VELE VAGY NÉLKÜLE NINCSEN JÖVŐ? című előadása elmarad.

A jegyek visszatérítésére 2020. 10. 17 – 2020. 10. 31. éjfélig leadott igények esetén, az alábbi módon van lehetőség:

  • Az online bankkártyával vásárolt jegyek értékét automatikusan visszatérítjük a SimplePay online fizetési rendszerén keresztül arra a bankszámlaszámra, amelyről az eredeti tranzakció történt.
  • Az online SZÉP kártyával és a jegypénztárban OTP SZÉP, MKB SZÉP- és K&H SZÉP-kártyával történt vásárlás esetén a jegyek értékének visszatérítéséhez, kérjük, a  e-mail címre legyenek kedvesek kitöltve visszaküldeni a linken található táblázatot  2020. 10. 17 – 2020. 10. 31. éjfélig. Ezesetben a SZÉP kártya szolgáltató rendszerén keresztül térítjük vissza a jegy ellenértékét. A Szolgáltató a vásárláskor használt SZÉP kártyához tartozó alszámlára téríti vissza a jegy ellenértékét. Bankszámlára való visszautalásra nincs lehetőség.
  • Az IH Rendezvényközpontban személyesen készpénzzel  vagy bankkártyával vásárolt jegyek értékének visszatérítéséhez, kérjük, a  e-mail címre legyenek kedvesek kitöltve visszaküldeni a linken található táblázatot 2020.10. 17 – 2020. 10. 31. éjfélig, a jegy ellenértékét a táblázatban megadott bankszámlaszámra való visszautalással térítjük vissza.

Csak a 2020. 10. 17 – 2020. 10. 31. éjfél között e-mailben beérkező jegyvisszaváltás igények érvényesek. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a megadott visszaváltási igény leadási határideje jogvesztő. A megadott határidő után nem áll módunkban a jegyek értékének megtérítése. Kérjük, a tájékoztatásnak megfelelően legyenek szívesek eljárni a jegyvisszaváltás során.

A jegyek értékének visszatérítésére, pénzügyi rendezésére előreláthatólag 2020. november 30 –ig kerül sor.

Megértésüket és türelmüket köszönjük!

© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO