6721 SZEGED, FELSŐ TISZA-PART 2. 62/423-638
Prof. dr. Ürge-Vorsatz Diána: Éghajlatváltozás: megúszhatja a civilizációnk?
Szeptember 28. Hétfő 18:00

Prof. dr. Ürge-Vorsatz Diána: Éghajlatváltozás: megúszhatja a civilizációnk?

Újabb kivételes felkészültségű előadó és újabb rendkívüli aktualitású téma a Mentor(h)áló Pedagógiai esték 2020-as őszi évadában!

Óriási megtiszteltetés számunkra, hogy Prof. dr. Ürge-Vorsatz Diána, a klímakutatás nemzetközi színtéren is elismert szakembere, Magyarország vezető klímaszakértője is elfogadta a felkérésünket :-) Tanuljunk most is a legjobbaktól!

Az előadás először foglalkozik azzal, hogy az utóbbi évben felpörgött sajtófigyelem a problémára mennyire megalapozott: hol tart most az éghajlatváltozás, és mire számíthatunk?
Valóban az ember okozza?
Ha volt a múltban is sok éghajlatváltozás, akkor miért aggódunk mégis a mostani miatt?
Van vészhelyzet? Ha igen, be lehet még húzni a vészféket?
Mit tehetünk, egyéni, társadalmi, gazdasági szinten, hogy civilizációnk ne csak, hogy túlélje, de esetleg egy egészségesebb, tisztább, élhetőbb, igazságosabb és boldogabb világot hagyjunk az unokáinkra?
Az előadás a tudomány legfrissebb eredményei és az ENSZ Kormányközi Éghajlatvédelmi Testületének legújabb jelentései alapján próbál ezekre a kérdésekre választ adni, ahol lehet.

Előadónk Prof. dr. Ürge-Vorsatz Diána, a klímakutatás világhírű szakembere, a CEU professzora, a CEU Éghajlatváltozási és Fenntartható Energiapolitikai Központjának (3CSEP) igazgatója.
Prof. dr. Ürge-Vorsatz Diána az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testület (IPCC) mérsékléssel foglalkozó munkacsoportjának alelnöke; az IPCC tevékenységét 2007-ben Nobel-békedíjjal ismerték el.
Óraadóként hazai és nemzetközi oktatási intézmények tevékenységét is segíti.
2008-ban tudományos munkásságáért a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje kitüntetést kapta.
Hét gyermek édesanyja.

Jegyár:

  • kedvezményes 1600 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány);
  • teljes árú 2300 Ft.

Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot!

Jegye kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online.

Fizetési lehetőségek: készpénz, bankkártya, OTP, K&H, MKB SZÉP kártya, Ticket Culture&Sport utalvány, Ticket Compliments utalvány, Ticket Compliments Top Premium utalvány, Edenred ajándékutalvány.

JEGYÉRTÉKESÍTÉS

Az eredeti időpontra (2020.03.09.) megvásárolt jegyek automatikusan érvényesek maradnak!

Letölthető állományok
© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO