6721 SZEGED, FELSŐ TISZA-PART 2. 62/423-638
Szegedi Jazz Napok
November 08. Péntek 19:30

Szegedi Jazz Napok

A közel 50 éves SZEGEDI JAZZ NAPOK az idén is kiemelkedő muzsikusokat hoz Magyarországra. Jelentős életművéért közűlük is kiemelkedik CHARLES TOLLIVER, BUSTER WILLIAMS ésLENNY WHITE, akik mindhárman a jazzművészet ikonjai.
A fesztivált 2019. november 8-án nyitja meg a lengyel jazz két kiválósága, BERNARD MASELI és KRZYSZTOF ŚCIERAŃSKI, majd Európa első számú trombitása, a norvég NILS PETTER MOLVÆR ad koncertet. Őt az idén 75 éves KŐSZEGI IMRE együttese követi BACSÓ KRISTÓFFAL és SZANDAI MÁTYÁSSAL. Utánuk zenei életünk vílághíressége, LAJKÓ FÉLIX lép fel, a pénteki program megkoronázásaként.
Szombaton a délvidéki fiatal erők képviseletében az újvidéki ZEMLJANI mutatkozik be. Tagjai olasz, bolgár, szerb és magyar gyökerekkel rendelkeznek, zenéjük figyelemre méltóan eredeti. A főműsorban DRESCH MIHÁLY-é a színpad, akinek művészete Félixhez hasonlóan nemzeti kincs. Játékában egyszerre jelenik majd meg az ethno-jazz és a falusi népzene, melyet az improvizáció és a Kárpát-medencei gyökerek táplálnak és tartanak össze.
Az idei fesztivált CHARLES TOLLIVER ALL STARS együttese zárja. Személyében az amerikai fekete zene mesterei közűl az egyik legritkábban hallható látogat Szegedre. Itt lesz vele a szaxofon-kolosszus JESSE DAVIS, minden idők egyik legjobb bőgőse BUSTER WILLIAMS, valamint a dobos-legenda, LENNY WHITE!
 
További információ: WWW.SZEGEDIJAZZNAPOK.HU

Jegyárak:
  • 4500 Ft
Bérlet csak elővételben, október 15-ig vásárólható meg!
 
Jegyek kaphatók az IH Rendezvényközpontban. 
 
Fizetési lehetőségek: készpénz, bankkártya.
 
online: www.ticketportal.hu, illetve www.jegy.hu oldalakon.
 
 
 
© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO