6721 SZEGED, FELSŐ TISZA-PART 2. 62/423-638
!!!ÚJ IDŐPONTBAN KERÜL MEGRENDEZÉSRE!!! - XV. Fool Moon Acappella Fesztivál - pénteki nap
április 25. Szombat 20:00

!!!ÚJ IDŐPONTBAN KERÜL MEGRENDEZÉSRE!!! - XV. Fool Moon Acappella Fesztivál - pénteki nap

The Real Group

A Real Group egy legendás és stílusteremtő vokálegyüttes Svédországból. Egyedüli hangszerként a hangjukat használva egyedi hangzásvilágot alakítottak ki a jazz, pop és skandináv kórusszene határain belül. A csapat 1984-ben alakult, és immár több mint 30 éve turnézik világszerte.

A tökéletes hangzás iránti elköteleződésük, személyes hangvételük és saját szerzeményeik révén nemcsak a zene megszállottjai, hanem zenerajongók szélesebb körében is ismertek.
Széles körű repertoárjuk és a tagok kiváló zenei képzettsége lehetővé tette az együttes számára, hogy együttműködjön szimfonikus zenekarokkal, jazzformációkkal, popcsapatokkal és neves előadóművészekkel, köztük Barbara Hendricksszel, Toots Thielemansszal és Sir George Martinnal. Emellett felléptek a svéd királyi család előtt, a FIFA Labdarúgó-világbajnokság megnyitóünnepségén Dél-Koreában, továbbá számos államfő, köztük a japán császár színe előtt.
A Real Group 20 albumot jelentetett meg saját néven, maguk szervezik saját koncertturnéikat és tévéműsoraikat is, valamint világszerte számos acappella fesztivál művészeti vezetői voltak. 2008-ban a Real Group volt a „The Real A Cappella Festival”, majd 2012-ben a „The Real Group Festival” házigazdája. A csapat egyben kezdeményezője is mindkét eseménynek, amelyekre Svédországban került sor, és több mint 20 országból vonzott látogatókat.
2015-ben a Real Group volt az egyik házigazdája az Åland szigetén rendezett „Å Cappella” Fesztiválnak, amelynek középpontjában a vokális csapaténeklés, a zene megosztása és a pozitív megerősítés állt.

2012-ben és 2013-ban a csapat a Star For Life nevű jótékonysági kezdeményezés nagyköveteként járta a világot, amelynek célja az AIDS/HIV iránti figyelem felkeltése fiatal felnőttekben Dél-Afrikában.

A Real Group részese egy LEVELELEVEN nevű különleges projektnek is, amelyet a Rajaton nevű finn vokálegyüttessel együtt valósítanak meg. A zenei együttműködés mellett ez a határon átívelő kapcsolat jól példázza a zene egyesítő és inspiráló erejét a megosztással és versengéssel szemben.

A Real Group emellett nagy hangsúlyt fektet az oktatásra, és célja, hogy workshopok, illetve coaching foglalkozásokon keresztül énekeseket és tanárokat inspiráljon szerte a világban. Peder Karlsson, a Real Group korábbi baritonja az egyik fő oszlopa ennek az oktatási kezdeményezésnek; 2016 januárjában az Aalborgi és Aarhusi Királyi Zeneakadémia tiszteletbeli professzorává avatták. Az együttes oktatási programjaival kapcsolatban bővebben itt olvashat:
www.therealgroupacademy.se
www.therealgroup.se


Moon Rocks - Fool Moon feat. Ludovique & Jammal

Luc Devens egyedülálló vokális jelenség: lenyűgöző lélekkel és dinamikával megáldott énekes. Hangja a puha intimitástól a lehengerlő experimentális erőig számtalan árnyalatot rejt, hangterjedelme meghaladja a négy oktávot. Karrierje a Jézus Krisztus Szupersztár nevű musicallel indult, amelyben Jézus szerepét alakította. Ezután a Rock4 nevű vokálegyüttes szólóénekese lett: a csapattal immár 15 éve turnézik nagy sikerrel Európa-szerte.
Az utóbbi években sokat fejlődött zeneszerzői, hangszerelői és produceri énje is. Ludovique néven együtműködött számos sikeres zenésszel, köztük Dominic Millerrel (Sting, Phil Collins), Manfred Leuchterrel és Michel Biscegliával is a nemrég megjelent albumán. A „Naked Singer” projektjében – amelynek maga volt a producere – első ízben mutathatta meg sokoldalúságát, megszabadulva a zenei címkék börtönéből.

Fekete János Jammal szerencsés ember, mert azzal foglalkozhat, ami kisgyermekkora óta vonzza. Családjában zenészek vették és veszik körül, az ő hatásukra kezdett el dobolni, majd szájdobolni. A Kőbányai Zenei Stúdió dob szakán tanult, eközben a Magyar Beatbox Versenyen megnyerte a legjobb show díját, később pedig a Csillag születik és a Ki Mit Tube című műsoroknak köszönhetően rengetegen megismerték a nevét. Zenei mindenevő lévén Jammal számos formációban fellépett már, de filmen és színházban is szerepelt. Ez utóbbiakkal is összefügg, hogy saját műfajt talált fel magának: a dobhangok mesteri utánzása és az effektek bravúros keverése mellett a zajokat, zörejeket, hangokat egy történetre fűzi fel. A Jammal és a Fool Moon az Aranyóra c. előadás során találkoztak először.

A Fool Moon Acappella Fesztivált immár 15 éve szervező, tizennyolc éves Fool Moon vokálegyüttes nemcsak életkorában, de zenéjében is nagykorúvá vált. Karrierjük során az acappella, azaz a hangszeres kíséret nélküli zene műfajában számtalan stílusban kipróbálták magukat: a pop mellett nem áll messze tőlük a jazz, a népzene, a gospel és a rock'n'roll sem, diákoknak tartott előadásaikon pedig klasszikus darabok is elhangzanak.
Az elmúlt évek alatt hét nagylemezt adtak ki, és számos nemzetközi és hazai díjat, elismerést mondhatnak magukénak. Rendhagyó zeneóráik és mesterkurzusaik folyamán Magyarországon több ezer diák ismerkedhetett meg a könnyűzenei acappella stílussal.
Luc Devens-szel és Jammallal közös estjükön rockosabb oldalukat szeretnék megmutatni hűséges szegedi közönségüknek és rajongóiknak, olyan együttesek dalain keresztül, mint a Queen vagy a Led Zeppelin.

www.foolmoon.hu
facebook.com/foolmoonvocalband


Jegyár:

  • 1-15. sor 5500 Ft,
  • 16-26. sor 4900 Ft.

A jegyértékesítés átmenetileg szünetel!


Új időpont: 2020. 10. 09.
Jegyvisszaváltás: hamarosan!

A jegyek automatikusan érvényesek az új időpontban.
Amennyiben az új időpont nem megfelelő, a jegyek visszaválthatók lesznek!

Türelmüket és megértésüket köszönjük!

 

© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO