6721 SZEGED, FELSŐ TISZA-PART 2. 62/423-638
XV. Fool Moon Acappella Fesztivál - pénteki nap !MŰSORVÁLTOZÁS!
Október 09. Péntek 20:00

XV. Fool Moon Acappella Fesztivál - pénteki nap !MŰSORVÁLTOZÁS!

The Real Group

A Real Group egy legendás és stílusteremtő vokálegyüttes Svédországból. Egyedüli hangszerként a hangjukat használva egyedi hangzásvilágot alakítottak ki a jazz, pop és skandináv kórusszene határain belül. A csapat 1984-ben alakult, és immár több mint 30 éve turnézik világszerte.

A tökéletes hangzás iránti elköteleződésük, személyes hangvételük és saját szerzeményeik révén nemcsak a zene megszállottjai, hanem zenerajongók szélesebb körében is ismertek.
Széles körű repertoárjuk és a tagok kiváló zenei képzettsége lehetővé tette az együttes számára, hogy együttműködjön szimfonikus zenekarokkal, jazzformációkkal, popcsapatokkal és neves előadóművészekkel, köztük Barbara Hendricksszel, Toots Thielemansszal és Sir George Martinnal. Emellett felléptek a svéd királyi család előtt, a FIFA Labdarúgó-világbajnokság megnyitóünnepségén Dél-Koreában, továbbá számos államfő, köztük a japán császár színe előtt.
A Real Group 20 albumot jelentetett meg saját néven, maguk szervezik saját koncertturnéikat és tévéműsoraikat is, valamint világszerte számos acappella fesztivál művészeti vezetői voltak. 2008-ban a Real Group volt a „The Real A Cappella Festival”, majd 2012-ben a „The Real Group Festival” házigazdája. A csapat egyben kezdeményezője is mindkét eseménynek, amelyekre Svédországban került sor, és több mint 20 országból vonzott látogatókat.
2015-ben a Real Group volt az egyik házigazdája az Åland szigetén rendezett „Å Cappella” Fesztiválnak, amelynek középpontjában a vokális csapaténeklés, a zene megosztása és a pozitív megerősítés állt.

2012-ben és 2013-ban a csapat a Star For Life nevű jótékonysági kezdeményezés nagyköveteként járta a világot, amelynek célja az AIDS/HIV iránti figyelem felkeltése fiatal felnőttekben Dél-Afrikában.

A Real Group részese egy LEVELELEVEN nevű különleges projektnek is, amelyet a Rajaton nevű finn vokálegyüttessel együtt valósítanak meg. A zenei együttműködés mellett ez a határon átívelő kapcsolat jól példázza a zene egyesítő és inspiráló erejét a megosztással és versengéssel szemben.

A Real Group emellett nagy hangsúlyt fektet az oktatásra, és célja, hogy workshopok, illetve coaching foglalkozásokon keresztül énekeseket és tanárokat inspiráljon szerte a világban. Peder Karlsson, a Real Group korábbi baritonja az egyik fő oszlopa ennek az oktatási kezdeményezésnek; 2016 januárjában az Aalborgi és Aarhusi Királyi Zeneakadémia tiszteletbeli professzorává avatták. Az együttes oktatási programjaival kapcsolatban bővebben itt olvashat:
www.therealgroupacademy.se
www.therealgroup.se


Moon Rocks - Fool Moon feat. Ludovique & Jammal

Luc Devens egyedülálló vokális jelenség: lenyűgöző lélekkel és dinamikával megáldott énekes. Hangja a puha intimitástól a lehengerlő experimentális erőig számtalan árnyalatot rejt, hangterjedelme meghaladja a négy oktávot. Karrierje a Jézus Krisztus Szupersztár nevű musicallel indult, amelyben Jézus szerepét alakította. Ezután a Rock4 nevű vokálegyüttes szólóénekese lett: a csapattal immár 15 éve turnézik nagy sikerrel Európa-szerte.
Az utóbbi években sokat fejlődött zeneszerzői, hangszerelői és produceri énje is. Ludovique néven együtműködött számos sikeres zenésszel, köztük Dominic Millerrel (Sting, Phil Collins), Manfred Leuchterrel és Michel Biscegliával is a nemrég megjelent albumán. A „Naked Singer” projektjében – amelynek maga volt a producere – első ízben mutathatta meg sokoldalúságát, megszabadulva a zenei címkék börtönéből.

Fekete János Jammal szerencsés ember, mert azzal foglalkozhat, ami kisgyermekkora óta vonzza. Családjában zenészek vették és veszik körül, az ő hatásukra kezdett el dobolni, majd szájdobolni. A Kőbányai Zenei Stúdió dob szakán tanult, eközben a Magyar Beatbox Versenyen megnyerte a legjobb show díját, később pedig a Csillag születik és a Ki Mit Tube című műsoroknak köszönhetően rengetegen megismerték a nevét. Zenei mindenevő lévén Jammal számos formációban fellépett már, de filmen és színházban is szerepelt. Ez utóbbiakkal is összefügg, hogy saját műfajt talált fel magának: a dobhangok mesteri utánzása és az effektek bravúros keverése mellett a zajokat, zörejeket, hangokat egy történetre fűzi fel. A Jammal és a Fool Moon az Aranyóra c. előadás során találkoztak először.

A Fool Moon Acappella Fesztivált immár 15 éve szervező, tizennyolc éves Fool Moon vokálegyüttes nemcsak életkorában, de zenéjében is nagykorúvá vált. Karrierjük során az acappella, azaz a hangszeres kíséret nélküli zene műfajában számtalan stílusban kipróbálták magukat: a pop mellett nem áll messze tőlük a jazz, a népzene, a gospel és a rock'n'roll sem, diákoknak tartott előadásaikon pedig klasszikus darabok is elhangzanak.
Az elmúlt évek alatt hét nagylemezt adtak ki, és számos nemzetközi és hazai díjat, elismerést mondhatnak magukénak. Rendhagyó zeneóráik és mesterkurzusaik folyamán Magyarországon több ezer diák ismerkedhetett meg a könnyűzenei acappella stílussal.
Luc Devens-szel és Jammallal közös estjükön rockosabb oldalukat szeretnék megmutatni hűséges szegedi közönségüknek és rajongóiknak, olyan együttesek dalain keresztül, mint a Queen vagy a Led Zeppelin.

www.foolmoon.hu
facebook.com/foolmoonvocalband


Jegyár:

 • 1-15. sor 5500 Ft,
 • 16-26. sor 4900 Ft.

"Tisztelt fesztiválozó vendégeink, acappella rajongók!

A svéd The Real Group nemrég értesített minket, hogy kimaxolják a szociális távolságtartást, és az októberi XV. Fool Moon Acappella Fesztivált otthonról fogják követni

A korlátozások miatt sok dolog megváltozott az életünkben, különböző országok különböző rendelkezései teszik kiszámíthatatlanná a koncertezést és szervezést, a KóSza is tavaszra került, és a Real Group nélkül nem tartjuk tovább célszerűnek az októberi rendezvényre fesztiválként hivatkozni.

Mivel a Fool Moon rendszeres, szegedi Muzsikáló Udvaros koncertje sem jöhetett létre, és a holland Rock4 a rugalmasságával is megkönnyíti a helyzetünket, valamint Önöket, Titeket sem szeretnénk egy fergeteges hangulatú koncert nélkül hagyni, úgy döntöttünk, hogy az október 9-i, pénteki koncertet mindenképpen megtartjuk, és úgy készülünk rá, hogy mindenkinek érdemes legyen eljönnie, akár vett már jegyet 2020. áprilisra/októberre, akár nem. Így tehát erre készüljünk közösen:

Vocal DistanSING - acappella kendőzetlenül

2020.10.09. péntek, 20:00
IH Rendezvényközpont

 • Rock4 (NL)
 • Fool Moon feat. Ludovique (NL) & Fekete János Jammal Beatbox

Az október 9-i jegyek továbbra is érvényesek lesznek erre az estére, de ha valaki úgy érzi, a Real Group nélkül már nem lesz ugyanolyan az élmény, lehetőség nyílik a csütörtöki és pénteki jegyek visszaváltására is. Kérünk mindenkit, a lehetőségekről érdeklődjön az ihrk.hu weboldalán és telefonszámain, ahol hamarosan bővebb információk lesznek elérhetőek."


FOOL MOON & ROCK4 KONCERT 
FOOL MOON ACAPPELLA FESZTIVÁL HELYETT!!! 

A FOOL MOON ACAPPELLA FESZTIVÁL 2. NAPJÁN a Vocal DistanSING koncert kerül megrendezésre.

A 2020. október 9-re (eredetileg 2020. április 25.) tervezett Fool Moon Acappella Fesztivál 2. napjának programja az alábbiak szerint módosul:

 • The Real Group (S)
 • Rock4 (NL)
 • Fool Moon feat. Ludovique (NL) & Jammal beatbox

Az október 9-i (2020. április 25.) jegyek továbbra is érvényesek lesznek erre az estére, de ha valaki úgy érzi, a Real Group nélkül már nem lesz ugyanolyan az élmény, lehetőség nyílik a jegyek visszaváltására 2020. 08. 10 – 2020. 08. 31. éjfélig az alábbi módon:

 • Az online bankkártyával vásárolt jegyekértékének visszatérítéséhez, kérjük, a  e-mail címre legyenek kedvesek kitöltve visszaküldeni a lenti linken található táblázatot  08. 10 – 2020. 08. 31. éjfélig. A jegy ellenértékét a SimplePay online fizetési rendszerén keresztül térítjük vissza  arra a bankszámlaszámra, amelyről az eredeti tranzakció történt.
 • Az online SZÉP kártyával vásárolt jegyek értékének visszatérítéséhez, kérjük, a  e-mail címre legyenek kedvesek kitöltve visszaküldeni a lenti linken található táblázatot  08. 10 – 2020. 08. 31. éjfélig. Ez esetben a jegy ellenértékét a szabadidő zsebbe töltjük vissza, a nyilatkozatban a SZÉP kártya szabadidő zsebéhez tartozó számlaszámot kell megadni. Bankszámlára való visszautalásra nincs lehetőség.
 • Az IH Rendezvényközpontban személyesen vásárolt jegyek értékének visszatérítéséhez, kérjük, a  e-mail címre legyenek kedvesek kitöltve visszaküldeni a lenti linken található táblázatot  08. 10 – 2020. 08. 31. éjfélig.
  A jegypénztárban vásárolt OTP SZÉP, MKB SZÉP- és K&H SZÉP-kártyával történt vásárlás esetén a jegy ellenértékét szintén a szabadidő zsebbe töltjük vissza. Ez esetben a SZÉP kártya szabadidő zsebéhez tartozó számlaszámot kell megadni. Bankszámlára való visszautalásra nincs lehetőség a hatályos jogszabályok szerint.
  Amennyiben készpénzben vagy bankkártyával történt a vásárlás, jegy ellenértékét a táblázatban megadott bankszámlaszámra való visszautalással térítjük vissza.

Táblázat és további részletek...

© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO