6721 SZEGED, FELSŐ TISZA-PART 2. 62/423-638

IH Rendezvényközpont

2008. szeptemberében nyitotta meg kapuit a teljesen felújított IH Rendezvényközpont. A volt Ifjúsági Ház a mai kor követelményeinek és igényeinek megfelelő modern szórakoztató és rendezvényközponttá alakult és sokszínű programkínálatával hamarosan a szegediek közkedvelt találkozóhelyévé vált.

 

Általános információk:

  • Beruházó: Szeged MJV Önkormányzata
  • Kivitelező: Ferroép Zrt.
  • Üzemeltető: Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft.
  • Építész: Weintrager Adolf
  • Belsőépítész: Medveczky Kazimír
  • Beruházás kezdete: 2007. május 4.
  • Nyitás: 2008. szeptember 3.
  • Teljes bekerülési költség: 465 M Ft
  • Ebből saját forrás: 155 M Ft
  • Címzett támogatás: 310 M Ft

 

Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft., mint az IH Rendezvényközpont üzemeltetője:

6721 Szeged, Felső Tisza-part 2.
Adószám 18457627-2-06
Telefon: 62/423-638
E-mail: szervezes@ihrk.hu

 
A Szegedi Ifjúsági Ház a hetvenes években épült a korra jellemző építészeti megjelenéssel. Az épület akkori ünnepélyes megnyitója 1979. március 21-én volt. Az eltelt közel harminc év alatt kisebb felújítások történtek ugyan, de az idő haladtával egy átfogó rekonstrukció vált szükségessé.

Az Ifjúsági Ház 2007. májusában fogadott utoljára látogatókat és a Ferroép Zrt., mint kivitelező hamorosan elkezdte az épület felújítási munkáit. A megújult IH ünnepélyes átadására 2008. szeptember 3-án került sor. A hivatalos megnyitón részt vett az esti program sztárvendége, Al Di Meola is, aki Botka László polgármesterrel együtt vágta át a szalagot. Az amerikai jazzgitáros több mint két órás teltházas koncertet adott a szegedi közönségnek.

A megújulást tükrözi a névváltoztatás is. Az IH Rendezvényközpont 2008. februárjában vette fel az új nevet, mely utal a régi névre, de már továbbmutat a szórakoztató központ funkcióinak bővülésére is. A kulturális programokon kívül helyet kapnak itt szakmai kiállítások, vásárok, üzleti rendezvények, konferenciák és bálak is.

Külső és belső megjelenésben egyaránt a modern, fiatalos stílus dominál - egyszerű letisztult vonalak, modern anyagok, lendületes formák. A színvilágában négy szín dominál, a bézs, mályva, terrakotta és narancs. Ezek a színek köszönnek vissza a dekortapétákon, falakon, és bútorokon.

 


 

 

Az épület bemutatása:

Az épület külső homlokzata teljesen új képet mutat. A déli és a keleti oldalon is hatalmas üvegfelületet kapott tágítva és természetes fénnyel megvilágítva ezzel a belső földszinti és emeleti tereket.

Az épületen körbefutó "palást" különösen este nyújt izgalmas látványt, hiszen a burkolat mögött 450 színes ledlámpa bújik meg. A világítás beállítható ún. fényjátékra, amelyben az egyes színek egymás után gyulladnak fel, izgalmas és szép képi megjelenést nyújtva ezzel az esti IH-nak, de statikus világításra is alkalmas, amikor az összes színes lámpa egyszerre világít. Amikor az épületben rendezvény van, kigyúlnak a fények, ezzel köszöntjük a hozzánk látogatókat.

© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO