Rendezvény

Vámos Miklós előadása: Jaj, de jó napunk van!

2017. május 9., kedd 18:00

Leírás:

A Mentor(h)áló és az IH rendezvényközpont Pedagógiai esték sorozatának májusi GRÁTISZ vendége a Prima Primissima-díjas író, műsorvezető Vámos Miklós!

 

Vámos Miklós a magyar irodalom és a magyar televíziózás történetének különleges, sokszínű és rendkívül termékeny alakja.

Ki ne emlékezne a Lehetetlen?!, a Rögtön! és a Rögtön jövök! című nagysikerű beszélgetős műsoraira, melyekben a régimódi, ráérős történetmesélés hagyományait elevenítette fel népszerű hazai művészek és közéleti vendégek részvételével. 2005-től az Alexandra Könyvesházban a Vámos Klub keretén belül neves írókkal és költőkkel beszélgetett.

Forgatókönyvíróként olyan filmeket jegyzett, mint pl. az Ámbár tanár úr, a Szamba vagy a Csók, Anyu.

Íróként 35 kötete jelent meg, ebből néhányat 24 nyelvre fordítottak le. Regényei közül talán az Apák könyve, az Anya csak egy van és a Zenga zének a legismertebbek. A közelmúltban jelent meg Hattyúk dala című regénye, mely öt év munkájának eredménye. Ezen munkásságáért 2016 decemberében magyar irodalom kategóriában Vámos Miklós nyerte el a Prima Primissima díjat! Széleskörű alkotói tevékenységét emellett József Attila-díjjal tüntették ki, s megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét is.

 

Sokan kérdik: legújabb előadásában miről fog mesélni?

Sokan mondják: teljesen mindegy – a lényeg, hogy csak meséljen, amolyan Vámos Miklós-módra.

 

Vámos Miklós az utóbbi évtizedek egyik legnépszerűbb „mesélője”, a siker – Vámos Miklós személyiségének, habitusának, stílusának köszönhetően - garantált!

 

 

Jegyár:

SZTE-kártyával, pedagógusigazolvánnyal és diákigazolvánnyal: 1800,-Ft, normál: 2600,-Ft

Jegyek kaphatók az IH Rendezvényközpontban, a Belvárosi Moziban és a www.ticketportal.hu weboldalon.

Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot!

Fizetési lehetőségek: készpénz, bankkártya,OTP, K&H, MKB SZÉP kártya, Ticket Culture&Sport utalvány, Ticket Compliments utalvány, Ticket Compliments Top Premium utalvány.