Rendezvény

Párducpompa-Tóth Krisztina író-olvasó találkozója - IH Café

2017. május 30., kedd 17:00

Leírás:

Tóth Krisztina az egyik legismertebb és legolvasottabb magyar szerző, munkáját számos irodalmi díjjal ismerték el. 1967-ban született. Szobrászatot, majd irodalmat tanult, egyetemi évei alatt két évet Párizsban töltött. Budapesten él. Francia költészetet fordít, kreatív írást tanít. Tíz verseskötete és hat prózakötete jelent meg, Akvárium című regénye tavaly a neves német Internationaler Literaturpreis shortlistján szerepelt.

Műveit több, mint tíz nyelvre fordították, regényei és novellái olvashatóak többek között német, francia, lengyel, finn, svéd cseh és spanyol nyelven is. A gyerekirodalomban szokatlan témájú, humoros hangvételű, a tabutémákat könnyedén feldolgozó műveivel hívta fel magára a figyelmet. A legújabb mesekönyve az idén tavasszal megjelent Felhőmesék. Világadapter című új verseskötete 2016 júniusában látott napvilágot, a Párducpompa című legfrissebb tárcakötete pedig a Magvető Kiadó egyik idei könyvheti újdonsága lesz.

http://www.tothkrisztina.hu/

 

 

 Az író-olvasó találkozó előtt és után az írónő könyveiből kedvezményes könyvvásárt tart a helyszínen a Líra könyváruház.

Jegyár:

elővételben: 800 Ft, az író-olvasó találkozó napján: 1200 Ft

Jegyek kaphatók az IH Rendezvényközpontban, a Belvárosi Moziban és a www.ticketportal.hu weboldalon.

Fizetési lehetőségek: készpénz, bankkártya,OTP, K&H, MKB SZÉP kártya, Ticket Culture&Sport utalvány és kártya, Ticket Compliments utalvány és kártya, Ticket Compliments Top Premium utalvány és kártya, Edenred Kultúra és Sport utalvány és kártya.