Rendezvény

Fool Moon Acappella Fesztivál 2017. szeptember 28-30.

2017. szeptember 28. - 30.

Leírás:

2017. szeptember 28.

KóSza 2017 - Kórusok Szabadon 15:00-19:00

Szegedi kórusok kiskoncertjei a belváros különböző helyszínein.

H.A.B popkórus - KóSza zárókoncert 20 óra – IH Café

A kórus 2015-ben alakult, Tóvári Krisztina kezdeményezésére. Első koncertjeit Hablatt néven, a Kórusok Éjszakáján (KÉJ) és a Várkertben megrendezett első Budapesti A Cappella Fesztiválon mutatta be. Debütálásuk sikerén felbuzdulva ősztől már a Fool Moon együttes vezetőjével, Németh Miklós zenei iránymutatásával folytatták a munkát. 2015 decemberében a nemzetközi Sofar Sounds lakás-koncertsorozat vendégeinek adtak meglepetés-koncertet. Kibővült repertoárukkal 2016 májusában nagy sikerrel megrendezték első saját - és egyben névadó - koncertjüket. Felléptek a Múzeumok Éjszakáján a FUGA vendégeként, és újra fel H.A.Bosították a kórushangulatot a 2017-es KÉJ-en. A 2016/17-es évadban műsoruk további dalokkal gazdagodott, az új H.A.B feldolgozásokból tavasszal mutattak ízelítőt a Padlás Stúdióba szervezett Kanapé koncertjükön és nyáron, a KÉJ-en. 

2017 őszén még több különleges feldolgozással jelentkeznek, és első alkalommal lépnek fel a Fool Moon Acappella Fesztiválon.

2017. szeptember 29. 20 óra

 

Szirtes Edina “Mókus” feat. Jammal

“Ki viszi át” LooperKoncertBeatBoxShow

Szirtes Edina “Mókus” érzelmekkel mélyen átitatott koncertje örömről, bánatról, küzdelemről, és a mindent átfogó mélységes mély szeretetről, melyhez a szavakat magyar költők ismert versei adják, a zenét Mókus írta.

Jammal a hazai zenei élet egyik színes jelensége. A beatbox showjában nem csak a dobhangok utánzásán és effektek keverésén van a hangsúly, hanem ezeket a hangokat egy történetre fűzi fel, ettől lesz egyedi. Showjában szerepet kap még a looper is, melyre nem csak beatboxhangokat vesz fel, hanem bármit, ami a füle elé kerül.

 

Bolyki Balázs és a Bolyki Soul & Gospel kórus

A közel hét éve alakult közösség nem egy hagyományos értelemben vett kórus. Itt mindenki azért énekel, mert szeretne magából megmutatni egy szeletet és megtanulni, hogyan lehet az igazi örömüzenetet átadni a megjelenteknek. A kórus koncertjeinek nemcsak hallgatója vagy nézője lehet a nagyérdemű, hanem aktív résztvevője is! Hogy hogyan?

 

2017. szeptember 30. 20 óra

 

Fool Moon (HU)

Hazánk első számú, többszörös nemzetközi díjas pop-acappella együttese immár 15 évnyi újító-úttörő munkát tudhat maga mögött. A Fool Moonnak köszönhetően az acappella – azaz a hangszerek nélküli, énekelt popzene – soha nem látott népszerűségre tett szert a magyar közönség körében. Humoros és szórakoztató, de magas szakmai színvonalú és igényes stílusú koncertjeik során a műfajjal ismerkedő és a zenéhez értő hallgatók is egyaránt találnak kedvükre valót. Rendhagyó zeneóráik, mesterkurzusaik, tévés szerepléseik hatására Magyarországon az acappella zene előtérbe került, és egyre több acappella együttes megalakulásának mozgatórugója is.

Eddigi pályafutásuk alatt 6 nagylemezt, 8 nemzetközi és magyar díjat, számos jelölést, elismerést, és a hazai zenei élet legnagyobb előadóival közös együttműködést mondhatnak magukénak.

Vocal Six (S) A műsort humoros párbeszédek tarkítják, amelyek könnyed hangulata nyomán az ember szinte maga is részt akar venni az éneklésben! A kis, családias helyszíneken és a nagykoncerteken a csapat egyaránt arra törekszik, hogy előadásuk egyedi legyen. A Vocal Six specialitása az egyszeri és megismételhetetlen koncertélmény.

A Vocal Six 25 éve szórakoztatja közönségét: mintegy 1500 koncertet adtak már Svédországban és szerte a világban. Felléptek számos rádió- és tévéműsorban, eddig 7 albumot és egy élő koncert DVD-t adtak ki.

Legyen szó falatnyi színpadról vagy arénáról, a Vocal Six elsöprő vokális ereje mindig felejthetetlen élményt nyújt!

 

További információ a fesztiválról az acappella.hu honlapon olvasható.

 

 

 

 

Jegyár:

Belépődíj: szeptember 28. KóSza zárókoncert 800 Ft
szeptember 29. elővételben 2200 Ft, a koncert napján 2700 Ft
szeptember 30. elővételben 3200 Ft, koncert napján 3700 Ft
Bérlet elővételben: 4990 Ft

Jegyek kaphatók az IH Rendezvényközpontban, a Belvárosi Moziban és a www.ticketportal.hu weboldalon.

Fizetési lehetőségek: készpénz, bankkártya,OTP, K&H, MKB SZÉP kártya, Ticket Culture&Sport utalvány és kártya, Ticket Compliments utalvány és kártya, Ticket Compliments Top Premium utalvány és kártya, Edenred Kultúra és Sport utalvány és kártya.