Rendezvény

Prof. dr. Balogh Elemér: "Boszorkányok pedig nincsenek!" - vagy mégis?

2018. február 13., kedd 18:00

Leírás:

2018-ban is folytatjuk a Pedagógiai esték sorozaton belül azt a kezdeményezést, melynek fő célja, hogy rendszeres lehetőséget kínáljunk a Szegeden élő, dolgozó, vagy a városhoz kötődő tudósok, kutatók, szakemberek munkásságának megismerésére - elsősorban ismeretterjesztő, tudománynépszerűsítő előadások keretein belül.

A tudománynépszerűsítő vonulat 2018. évi első előadója Prof. dr. Balogh Elemér egyetemi tanár, jogtörténész, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának dékánja, Szeged város Díszpolgára.
A boszorkányokról sokat hallottunk, sokat tudunk, de az elmúlt századokban ellenük lefolytatott perekről jogtörténeti szempontból mégis kevés a pontos információ, számos tévhit is szívósan tartja magát. A középkortól induló és a 16-17. században kiszélesedő boszorkányperek indítékainak, az alkalmazott bizonyítási eszközök és persze a háttérben lapuló prekoncepciók kifejtésére vállalkozik az előadás. Az előadásban Professzor Úr természetesen bemutatja az 1728-as nagy szegedi boszorkányper (pör) történetét és hátterét is.
Prof. dr. Balogh Elemér jogtudós, jogtörténész, egyetemi tanár, 2005-2014 között az Alkotmánybíróság tagja. Kutatási területe a büntetőjog magyar és európai története, az egyházi bíráskodás és az alkotmánytörténet. Professzor Úr közkedvelt és méltán népszerű személyisége városunknak és egyetemünknek - a boszorkányperek hátterét feltáró előadásra máris óriási az érdeklődés, senki ne bízza a jegyek beszerzését az utolsó pillanatra!
Boszorkányos egy este lesz! 

 

Jegyár:

1400 Ft (SZTE-kártyával, pedagógus- és diákigazolvánnyal), 1900 Ft

Jegyek kaphatók az IH Rendezvényközpontban.

Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot!

Fizetési lehetőségek: készpénz, bankkártya,OTP, K&H, MKB SZÉP kártya, Ticket Culture&Sport utalvány, Ticket Compliments utalvány, Ticket Compliments Top Premium utalvány.