Rendezvény

Dr. Haidegger Tamás: Velünk élő robotok - a technológia hatása mindennapjainkra

2018. szeptember 18., kedd 18:00

Leírás:

  "A robotok már a spájzban vannak!" :-)

Nyakunkon a 21. század: újabb rendkívül izgalmas és kihagyhatatlan előadással rukkol elő a szegediek és környékbeliek kedvenc sorozata, a Pedagógiai esték!

Vendégünk dr. Haidegger Tamás orvosbiológiai mérnök, az Óbudai Egyetem Robottechnikai Szakkollégiumának vezetője, a Bejczy Antal iRobottechnikai Központ munkatársa - nagyon fiatal és rendkívül tehetséges, elkötelezett szakértője a 21. századnak.

A következő 20-30 évben nagyobbat változik majd a világ, mint előtte egy évezred alatt - ennek következtében hamarosan mindannyiunknak meg kell barátkoznia azzal, hogy rövidesen nem az ember lesz a legfejlettebb faj a Földön.

Vajon realitás lehet-e egy-két évtizeden belül, hogy robotok műtenek bennünket, ők szolgálják fel nekünk az ételt egy étteremben, vagy készítik el a frizuránkat, s részt vesznek az idősek gondozásában is? Mindezek komoly társadalmi és etikai kérdéseket vetnek fel, pedig még nem is beszéltünk arról, hogy mi történik, ha hamarosan már írhatunk az agyakba, vagy ha letölthető lesz az emberi személyiség egy robotba?

Kihagyhatatlan előadás a 21. század kihívásairól, a velünk élő robotokról, a mindennapjainkban már évek óta jelenlevő robottechnológiáról, a digitalizáció és a mesterséges intelligencia legfrissebb eredményeiről! Micsoda téma - ez megint borzasztóan érdekes lesz!

 

 

Jegyár:

kedvezményes: 1600 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány); teljes árú: 2300 Ft.

Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot!

Jegyek kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online, a JEGYÉRTÉKESÍTÉS menüpontban ^^.

Fizetési lehetőségek: készpénz, bankkártya,OTP, K&H, MKB SZÉP kártya, Ticket Culture&Sport utalvány, Ticket Compliments utalvány, Ticket Compliments Top Premium utalvány.