Rendezvény

Fool Moon Acappella Fesztivál 2018 (MINDEN BÉRLET ÉS SZOMBATI NAPIJEGY ELFOGYOTT!)

2018. október 5. - 6.

Leírás:

 A FESZTIVÁLRÓL

acappella – hangszeres kíséret nélküli, énekelt zene

A Fool Moon Acappella Fesztivált – számtalan külföldi verseny és fellépés tapasztalatait hasznosítva – a Fool Moon vokálegyüttes alapította 2005-ben, Szegeden. Jelenleg is ez az első és egyetlen ilyen jellegű rendezvény Magyarországon, amely már az első évben nagy sikernek örvendett: a hazai és külföldi előadók teltház előtt mutathatták meg, milyen régi és új irányzatok születtek a műfajon belül.

A fesztivál elmúlt éveiben a közönség megismerkedhetett a magyar acappella éneklés legnagyobbjaival klasszikus és könnyűzenei vonalon egyaránt, és többször is álló ovációval üdvözölte a külföldi acappella zene és beatbox kiválóságait.

A fesztivál keretein belül a Fool Moon hangsúlyt fektet a műfaj szélesebb körű népszerűsítésére is, az Acappella Zene Története című filharmóniás előadásuk is bemutatásra került, és kisebb klubkoncertek során a feltörekvő, fiatal együtteseknek is lehetőséget biztosít a bemutatkozásra.

 

PROGRAM

 

2018. október 5. (péntek) 20 óra

 

Bolyki Brothers (HU)

 

A Bolyki Brothers Magyarország egyik legjelentősebb a capella együttese. Közel 30 éve dolgoznak együtt, és a komolyzene, a pop, valamint a jazzvilág is számon tartja és értékeli munkájukat. Az együttes tagjai képzett zenészek. Brácsa, cselló, klarinét és pozan szakon végeztek, és aktív résztvevői a nemzetközi komolyzenei életnek is. A tagok rendszeresen fellépnek a Budapesti Fesztiválzenekar, az Esterházy Ensemble (Bécs), a Savaria Barokk Zenekar (Budapest), az Erkel Ferenc Kamarazenekar (Budapest) produkcióiban. Komolyzenei végzettségük állandó frissességben tartja – a legendás Ward Swingle által önálló műfajként aposztrofált – művészetüket.

A cappella együttesként először Németországban léptek színpadra a szélesebb nagyközönség előtt a 80-as években. Az akkoriban zeneiskolában a Bartók Konzervatóriumban és a Liszt Ferenc Zeneakadémián hangszeres tanulmányaikat végző testvérek az éneklést amolyan tréfás zenei kirándulásnak tartották. A német szervezők viszont egyáltalán nem: a kilencvenes években több, mint száz koncertet adtak Németország szerte.

Egyedülálló hangzásuk, magával ragadó humoruk és legendás színpadi jelenlétük hamarosan az ország legkiemelkedőbb zenei formációi közé emelte őket. Univerzális zenei nyelvezetükre jellemző, hogy amellett, hogy szívesen látott vendégei televíziós show-műsoroknak, jazzfesztiváloknak és stadionokban rendezett könnyűzenei koncerteknek, hatalmas sikerrel lépnek föl egyházzenei rendezvényeken éppúgy, mint a Bartók Rádió élő műsoraiban, vagy olyan rangos zenei eseményeken, mint a Budapesti Tavaszi Fesztivál, a Miskolci Operafesztivál és a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál.

A Bolyki Brothers együttest 2009-ben Príma díjjal tüntették ki.

 

2018. október 6. (szombat) 20 óra

 

Opus Jam (FR)

 

Íme 6 hang, 6 személyiség, 6 férfi, akik közül négyen korábban egy acappella gospel kvartett tagjai voltak, majd úgy döntöttek, hogy alapítanak egy új énekegyüttest. Ez lett az Opus Jam.

A csapat körbeturnézta Franciaországot, valamint a világ számos pontján – többek közt New York, Varsó, Olaszország, Svédország, Svájc és a Réunion-szigetek – is koncertezett már. Számos nagy acappella fesztiválon vettek részt gospel és jazz zenéjükkel. 15 évnyi acappella énekléssel közel 900 fellépést és 5 sikeralbumot tudhatnak a hátuk mögött.

Az előbbiek után érthető, hogy Hervé, Mathieu, Emmanuel, Julien, Mike és Nicolas nyerő lapokkal játszanak.

 

Érdekesség, hogy olyan dalok lesznek hallhatóak, melyeket hangszerkíséret nélkül adnak elő, még ha a hallgató hallani is véli azokat. A hangok jobban és intenzívebben érvényesülnek, mivel technikai trükkökkel nem dolgoznak.

Motown Acappella programjukban a legjobb fekete zenék hangjaival és ritmusaival játszanak, kísérleteznek, és olyan előadók dalait hallhatjuk tőlük, mint Marvin Gaye, Ray Charles, Stevie Wonder, The Jackson Five vagy Sam Cooke.

 

Fool Moon

 

Hazánk első számú, többszörös nemzetközi díjas pop-acappella együttese immár 17 évnyi újító-úttörő munkát tudhat maga mögött. A Fool Moonnak köszönhetően az acappella – azaz a hangszerek nélküli, énekelt popzene – soha nem látott népszerűségre tett szert a magyar közönség körében. Humoros és szórakoztató, de magas szakmai színvonalú és igényes stílusú koncertjeik során a műfajjal ismerkedő és a zenéhez értő hallgatók is egyaránt találnak kedvükre valót. Rendhagyó zeneóráik, mesterkurzusaik, tévés szerepléseik hatására Magyarországon az acappella zene előtérbe került, és egyre több acappella együttes megalakulásának mozgatórugója is.

Eddigi pályafutásuk alatt 6 nagylemezt, 9 nemzetközi és magyar díjat, számos jelölést, elismerést, és a hazai zenei élet legnagyobb előadóival közös együttműködést mondhatnak magukénak.

Nevükhöz fűződik a magyar popzene történetének első, rádiók által is játszott pop-acappella slágere is, a “Kettesben jó”, amely a Sherlock Holmes nevében című ifjúsági film végefőcím-dalaként csendült fel a hazai és külföldi mozikban.

Ugyancsak a Fool Moon az első acappella formáció, mely A Dal c. Eurovíziós dalválogatóban szerepelt. Az együttes a második helyezésig menetelt saját, It Can’t Be Over c. dalával, amely által az egész ország megismerhette őket és a műfajt.

2018 elején másodszorra hozták el az első helyezést a világ egyik legnagyobb acappella versenyéről, Moszkvából.

Jegyár:

2018. október 5., péntek 20:00
Bolyki Brothers (HU)
elővételben 1700 Ft, a koncert napján 2000 Ft

MINDEN BÉRLET ÉS SZOMBATI NAPIJEGY ELKELT!

2018.október 6., szombat 20:00
Fool Moon (HU), Opus Jam (FR)
elővételben 3200 Ft, a koncert napján 3700 Ft

Bérlet elővételben: 4400 Ft

Délmagyar előfizetők, számla felmutatásával, személyesen kedvezményes jegyet vásárolhatnak elővételben:
2018. október 5. - elővételben 1500 Ft,
2018.október 6. - elővételben 2900 Ft.
Egy előfizető mindkét napra egy kedvezményes jegy vásárlására jogosult!

Jegyek kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online, a JEGYÉRTÉKESÍTÉS menüpontban ^^.

Fizetési lehetőségek: készpénz, bankkártya,OTP, K&H, MKB SZÉP kártya, Ticket Culture&Sport utalvány, Ticket Compliments utalvány, Ticket Compliments Top Premium utalvány.