Rendezvény

Laux Trio & Friends koncert - IH Café

2012. április 13., péntek 19:00

Leírás:

Laux József már iskolás korában dobolt különböző jazz-zenekarokban, aminek szülei nem örültek. A hatvanas évek legelején a Benkó Dixiland Bandben „korengedéllyel” kezdett zenélni, majd 1962-ben osztálytársaival megalapítja az Omegát, ahol a Kérgeskezű favágók című instrumentális dal, továbbá, a Petróleum lámpa, az 58-as BW. klubban, Gyöngyhajú lány és az összes igazi Omega siker fűződik nevéhez. 1971-ben Presser Gáborral kiváltak és megalakították az LGT-t. 1975-ig volt a zenekar mindenese, managere, vezetője és dobosa.

1975-ben Los Angelesbe utazott, de nem tért haza.
Los Angelesben lemezek producere, hangmérnöke. Itt alakította meg a Laux & Cream Cheese nevű együttest, mellyel sűrűn szerepelt a New York-i MTV programjaiban, egy saját szerzeményére az „It's my faith” c. számra készült videoklippel különdíjat is kapott.
Először 1985-ben látogathatott haza, majd a 90-es évek elején végleg hazatelepült.

Zenekara a LauxTrio&Friends, igazi unplugged, akusztikus zene! Először standerdeket vettek fel CD-kre, majd a Joe Muranyi klarinétossal közös CD-ket készített és adott ki, azzal a Joe-val, aki még Louis Armstronggal játszott. Az együttes gyakran hív vendég művészeket, akikkel könnyen befogadható swing orientál zenét játszanak. A zenei előadásuk kiváló élő show, akár jazz klubbokban, akár koncert termekben, vagy szabadtéri előadásokon.

A trió tagjai, Román Péter (bass), Vincze Pál (zongora), Laux József (dob) és a trió állandó vendége Laux Tibor (ének/gitár).

Díjak és kitüntetések:

1971: Yamaha Music Fesztivál, Tokyó II. díj
1972: Yamaha Music Fesztivál, Tokyó, külön díj
1984: New York, MTV különdíja
2000: Huszka Jenő-díj
2002: Szent Lázár lovagrend tagjai közé választják

2002: Bánffy Miklós-díj, kulturális vállalkozó és előadóművész
2008: Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje

A svájci Paiste-Gong & Cymbal gyár által megjelentetett
éves katalógusban a világ legjobb dobosai közt tartják számon egymás után 5 éven keresztül.

 

Jegyár:

1.500,- Ft
Jegyek kaphatók az IH Rendezvényközpontban, a Belvárosi moziban és a Ticketportal országos hálózatában (www.ticketportal.hu)