Dragomán György első, hatalmas sikert aratott irodalmi szakácskönyve, a Főzőskönyv után Adjuk meg a módját! címmel jelent meg a folytatás: újabb receptek, újabb konyhai trükkök, újabb irodalmi szövegek. Minden az örömről, a főzésről és az evésről, hogy megadhassuk a módját.
A kötet címe Dragomán György alkotói munkájára is jellemző, ahogy egész életében igyekezett mindennek megadni a módját.
A népszerű kortárs íróval Szegő János, a Magvető kiadó szerkesztője beszélget, közben műhelytitkokra is fény derülhet.
Dragomán György írta a főzésről: "Néha, amikor kedvvel és élvezettel főzők, azt érzem, a főzés irányított meditáció. Ebben a lélekállapotban a legegyszerűbb receptek és alapanyagok okozzák a legnagyobb örömöt, a főzés minden pillanata újabb és újabb lehetőségeket és emlékeket idéz fel, és így egy sima krumplileves elkészítése is összetett fantáziakalanddá válik, olyan sűrű és koncentrált élményt tud adni, mint ha sokfogásos ünnepi vacsorát főztem volna éppen. Felszabadító élmény, akkor a legjobb, ha közben tudom, vicces mindezt ennyire komolyan venni, de azért mégis csak komolyan veszem."
Az előadás végén természetesen könyvvásár és dedikálás is lesz