6721 SZEGED, FELSŐ TISZA-PART 2. 62/423-638
Aurevoir. koncert , vendég: The Pontiac
December 01. Péntek 19:00

Aurevoir. koncert , vendég: The Pontiac

19:00 Kapunyitás
20:00 The Pontiac koncert
21:20 Aurevoir. koncert

Aurevoir.
Az Aurevoir. zsámbéki és Zsámbék környéki fiatalokból álló ethno-beat zenekar. 2015 márciusában hattagú együttesként kezdték pályafutásukat, a felállás többszöri változását követően jelenleg nyolc zenész alkotja a zenekart. A kezdetektől fogva arra törekedtek, hogy magukat, illetve zenéjüket ne szorítsák szigorúan meghatározott műfaji keretek közé; az ethno-beat mint műfaj megnevezés arra utal, hogy leginkább a Kárpát-medence népzenéje és az angolszász beat-folk hatásai köszönnek vissza dalaikban, e műfajok hatottak leginkább alkotó tevékenységükre, legfőbb példaképeik a táncházmozgalom és a beatmozgalom jeles képviselői. Zenéjükben koncepciózusan jelen van a sokszínűség; ahogyan a magyar, cigány, ír és délszláv népzene motívumai és az 1960-as évek beatzenéje, úgy a francia kávéházi sanzonok világa és a régi reneszánsz, barokk zene egyaránt alapul szolgál dalaikhoz. A zenekar neve ("a viszontlátásra!") arra enged következtetni, hogy a könnyűzenében a konkrét, egymástól élesen elválasztható stílusok ma már nem figyelhetők meg, a könnyűzenei alkotások egyre inkább ezen stílusok keveredésének eredményeként keletkeznek. Az Aurevoir. elköszön a régi korszaktól, ezzel együtt pedig nyit az új felé, melyben ugyanakkor visszaköszönnek a korábban kialakult zenei stílusok.

The Pontiac
A dallamos rockzenét játszó The Pontiac zenekar 2017-ben indult. Első anyagaikat angol nyelven írták, 2020-ban váltottak a magyar nyelvre, ami a zenére is kihatott. Az anyanyelvi dalok közül egyértelműen az Az lenne csak szép jelentette az áttörést akár, ha a videómegosztó oldalon mért népszerűséget, vagy a Petőfi rádió rotációjába kerülést nézzük. A zenekar - a fesztivál fellépések mellett - turnézott a Margaret Island és a Blahalouisiana előzenekaraként.
2021. októberben adták ki második (és egyben első magyar nyelvű) nagylemezüket, a Jöhet velünk bárkit, 2022. év elején a zenekar frontemberét, Nagy Barnabást Petőfi Zenei Díjra jelölték, az év férfi előadója kategóriában.
Részt vettek a Yettel Stage tehetséggondozó programjában, amelynek keretében megjelent a Csak a csend van című daluk, mely szintén több hétig szerepelt a Petőfi Rádió műsorán, a hazai slágerlistán a 4. helyig jutott. 2023-ban az Aurevoir. vendégeként ők nyithatták a Budapest Parkot. Idén tavasszal új lemezzel jelentkeztek Otthonról kapott apró dolgaim címmel.
FB: https://bit.ly/3far50x
IG: http://bit.ly/2L0rELN
YT: http://bit.ly/2URRCTD
Spotify: https://spoti.fi/3bEL6cH

Jegyár:

  • early bird 3.000 Ft,
  • elővételben 3.500 Ft,
  • koncertek napján 4.500 Ft.

JEGYVÁSÁRLÁS

Jegyek kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online.

Fizetési lehetőségek az IH Rendezvényközpontban: készpénz, bankkártya, Edenred Kultúra és Sport utalvány és kártya, IH AJÁNDÉKUTALVÁNY, Edenred Ajándékutalvány, illetve OTP, K&H, MKB, MBH SZÉP kártya.

Online vásárlásnál IH AJÁNDÉKUTALVÁNNYAL és OTP SZÉP-kártyával is van lehetőség fizetni.

© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO