6721 SZEGED, FELSŐ TISZA-PART 2. 62/423-638
Djabe special guest Chieli Minucci - Tour of Waterfalls
Május 28. Kedd 20:00

Djabe special guest Chieli Minucci - Tour of Waterfalls

Kapunyitás: 19:30
Koncert: 20:00

Chieli Minucci – gitár
Égerházi Attila – gitár, ütőhangszerek
Barabás Tamás – basszusgitár
Koós-Hutás Áron – trombita
Kaszás Péter – dobok, ének
Bubenyák Zoltán – billentyűs hangszerek

Chieli Minucci gitáros a nyolcvanas évek elején alapított világhírű amerikai jazz/funk/world formációnak, a Special EFX-nek alapító tagja és mai napig vezetője.
A nyolcvanas és kilencvenes években a Special EFX a tengerentúli jazz élet egyik legjelentősebb zenekara volt, és mind a mai napig kiemelkedő résztvevője, több Grammy jelöléssel a tarsolyukban.
Magyarországon a Djabe együttes vezetője, Égerházi Attila adta ki a legutóbbi Special EFX albumot vinylen. Ennek alkalmából a Djabe zenekar együtt játszott Chielivel a Budapest Jazz Clubban. A zenészek ekkor határozták el, hogy 2024 májusában közös európai turnéra indulnak.
A turné a Tour of Waterfalls címet kapta. A Djabénak és Chielinek is van egy Waterfall című kompozíciója. A két szerzemény foglalja keretbe a műsort, melyben Chieli Minucci, Djabe és Special EFX számok hangzanak majd el.
 
A Djabe a hazai Jazz/World fusion műfaj elsőszámú képviselője. Számtalan hazai és nemzetközi díj birtokosa. 1995 óta több mint száz kiadványuk jelent meg szerte a világban. Keresettek a nemzetközi fesztiválokon és koncerthelyszíneken. Eddig 44 országban léptek fel. Több mint 20 éve dolgoznak együtt a világhírű Genesis gitárosával, Steve Hackettel. Ettől az évtől kezdve Chieli Minucci is részt vesz a Djabe lemezek készítésében és közös turnékat is szerveznek.

Chieli nem csak zeneszerzőként és zenekar vezetőként ismert, hiszen számos kiváló előadónak készített felvételt és lépett fel velük együtt. A teljesség igény nélkül Celine Dion, Lou Reed, Lionel Richie, Jennifer Lopez, Jewel, Mark Anthony, Michael Bolton, Rupert Holmes, Eartha Kitt, Eddie Fisher, Anastasia, Whalum, Maysa, Jeff Lorber, Norman Brown, Bernie Williams, Marion Meadows, Lao Tizer, Mindi Abair, Rick Braun, Gerald Veasley, Omar Hakim, Eric Marienthal és még sokan mások élvezhették a játékát lemezeiken és koncertjeiken.
Chieli nemcsak a jazz és pop világában érzi magát otthon, de tehetséges televíziós- és filmzeneszerző is. 10-szer jelölték Emmy-díjra, melyből 3 meg is nyert zeneszerzői munkájáért. Fimzenéi többek között a No Country for Old Men, a Bowfinger, a Legally Blonde, a Panic alkotásokban hallhatóak. Minucci kompozíciói elhangzanak a Pán Péter, a Dora a felfedező, a Thomas a gőzmozdony és más élő színpadi produkciókban.

Az Android a hazai progresszív zenei szcéna kiemelkedő zenekara. A koncerten új felvételeikből válogatnak.
Hivatalos weboldaluk https://www.androidgroup.hu/
Hivatalos Djabe weboldalak - https://djabe.hu/
https://www.facebook.com/djabeworld
Hivatalos Chieli Minucci website - Special EFXMusic.com
Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=qU_6RMOGpig
 

Jegyár:

  • early bird: 6.900 Ft
  • elővételben: 8.900 Ft,
  • a rendezvény napján: 9.900 Ft.

JEGYVÁSÁRLÁS

Jegyek kaphatók a helyszínen és online.

A helyfoglalás érkezési sorrendben történik!

Fizetési lehetőségek az IH Rendezvényközpontban: készpénz, bankkártya, IH AJÁNDÉKUTALVÁNY.

© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO