6721 SZEGED, FELSŐ TISZA-PART 2. 62/423-638
Így ettek ők - Nyáry Krisztián és Mautner Zsófi a 2024-es év első vendégei!
Január 22. Hétfő 18:00

Így ettek ők - Nyáry Krisztián és Mautner Zsófi a 2024-es év első vendégei!

Rendkívüli és rendhagyó évnyitás a Mentor(h)álóban: Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész és Mautner Zsófi gasztroblogger a 2024-es év első vendégei!

Az elmúlt években komoly hagyománnyá vált, hogy Nyáry Krisztián legújabb könyvéről vidéken elsőként (vagy legalábbis az elsők között) a Mentor(h)áló vendégeként, Szegeden tartott előadást!

Így lesz ez most is - a Mentor(h)áló 2024-es nyitóelőadására, a tavaszi évad irodalomtörténeti/kultúrtörténeti csemegéjére óriási érdeklődés várható - érdemes a jegyeket időben bebiztosítanotok!
Karácsonyra nagyszerű ajándék lehet!

"Az étkezés kultusza nemegyszer felülmúlja a nő és a szerelem jelentőségét”, – vallotta Krúdy Gyula. Valóban: az irodalomnak épp olyan ősi témája a gasztronómia, mint a szerelem.
A legjobb magyar írók egy tál étel történetén keresztül mindent el tudtak mesélni szegénységről és gazdagságról, örömről és boldogtalanságról.
Krúdy és Mikszáth nagyevő hősei, Móricz szegényember-portréi, Kosztolányi habos süteményt faló nőalakjai vagy éppen József Attila sosem volt libasültje nem alapanyagokról és főzéstechnikákról, hanem az ember leglényegéről szólnak.
Nyáry Krisztián Így ettek ők címmel megjelent, legújabb könyve olyan magyar írókat mutat be, akik az evés, az étkezési szokások vagy a főzés ábrázolásán keresztül mondtak el valami érvényeset a világról, Magyarországról vagy az emberi viszonyokról. És persze többségük a magánéletben is szeretett enni, vagy legalábbis jó ételekről álmodozni. A könyvből és az előadásból az is kiderül, miért gondolja a szerző, hogy otthonunk két legőszintébb pontja: a kamránk és a könyvespolcunk."

Rendkívüli és rendhagyó este lesz ez, hiszen Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész beszélgetőtársa a színpadon ez alkalommal Mautner Zsófi, hazánk egyik vezető gasztrobloggere lesz.

Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész a személyes hangú történetmesélés, irodalmi és kultúrtörténeti ismeretterjesztés nagymestere. Az elmúlt évek Mentor(h)álós előadásain minden alkalommal hatalmas érdeklődés fogadta - most sem lesz ez másképp.
Legújabb szegedi előadásának apropója az, hogy a napokban jelent meg Krisztián "Így ettek ők - magyar írók és ételeik" c. könyve, mely természetesen megvásárolható lesz majd a helyszínen is, ahol az előadást követően Krisztián dedikálni is fogja azokat.

Jegyár:

  • kedvezményes árú jegyek: 3.000 Ft (pedagógusigazolvány, SZTE-kártya, nyugdíjas-igazolvány);
  • teljes árú jegyek: 3.900 Ft.

JEGYVÁSÁRLÁS

 

Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot!

Jegyek személyesen az IH Rendezvényközpontban és online.

Fizetési lehetőségek az IH Rendezvényközpontban: készpénz, bankkártya, Edenred Kultúra és Sport utalvány és kártya, IH AJÁNDÉKUTALVÁNY, Edenred Ajándékutalvány, illetve OTP, K&H, MKB, MBH SZÉP kártya.

Online vásárlásnál IH AJÁNDÉKUTALVÁNNYAL és OTP SZÉP-kártyával is van lehetőség fizetni.

© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO