6721 SZEGED, FELSŐ TISZA-PART 2. 62/423-638
Nyáry Krisztián:  Kire tartozik, hogy szerettek ők?
Február 13. Hétfő 18:00

Nyáry Krisztián: Kire tartozik, hogy szerettek ők?

A hír igaz: Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész előadásával indul a 2023-as év a Mentor(h)álóban!
Az elmúlt években hagyománnyá vált, hogy Nyáry Krisztián legújabb könyvéről vidéken elsőként (vagy legalábbis az elsők között) a Mentor(h)áló vendégeként tartott előadást!
Így lesz ez most is - a Pedagógiai esték 2023-as nyitóelőadására, a tavaszi évad irodalomtörténeti/kultúrtörténeti csemegéjére óriási érdeklődés várható - érdemes a jegyeket időben bebiztosítanotok!

"Kell-e ismernünk az írók életrajzát ahhoz, hogy értelmezni tudjuk a műveiket? Van-e bármi közünk íróink magánéletéhez? És ha igen, hol a határ a vájkálás és az ismeretszerzés között?

Tíz év telt el első könyvem, az Így szerettek ők megjelenése óta, és ezekre a kérdésekre ma sem tudok rövid és egyértelmű választ adni. De szempontokat talán igen.
Ma már többen gondolják: jó, hogy a 70-es években megismerte az ország a Szabad ötletek jegyzékét, mert így jobban ismerjük József Attilát. De a költő életében vagy közvetlenül a halála után érzéketlenség lett volna pszichiátriai kezelésének intim dokumentumát nyilvánosságra hozni.
Újabb fél évszázaddal később már én is szabadabban írhatok az Így szerettek ők harmadik részében is a költő szerelméről, amit analitikusa, Gyömrői Edit iránt táplált.
Így van ez Szabó Lőrinc vagy Kosztolányi Dezső sokáig titokban tartott, utolsó szerelmeinek történetével is.
Ma már többet nyom a latban annak jelentősége is, hogy létezett egy asszony, akihez korának három legjelentősebb költője írt szerelmes verseket, mint hogy tovább őrizzünk egy sok évtizedes magánéleti titkot."

Jegyár:

  • kedvezményes jegyek: 2.500 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány);
  • teljes árú jegyek: 3.000 Ft.

JEGYVÁSÁRLÁS

Jegyek kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online.

Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot!

Fizetési lehetőségek az IH Rendezvényközpontban: készpénz, bankkártya, Edenred Kultúra és Sport utalvány és kártya, Edenred Ajándékutalvány, illetve OTP, K&H, MKB SZÉP kártya.

Online vásárlásnál OTP szépkártyával is van lehetőség fizetni.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

© IntroWeb | 2019 - Weboldal készítés, SEO